Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

El curs d'estiu de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real arriba al seu ecuador

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Fernando Gómez, gerent de Camacho Recycling, exposarà el tractament dels residus del vidre i la seva aplicació posterior per al gres porcelànic.

El curs d'estiu “Ciència i Tecnologia dels materials ceràmics: reptes en el segle XXI” organitzat per la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, arriba avui al seu equador amb dues conferències dedicades nou tractament dels materials ceràmics per tal de reduir al màxim els seus efectes nocius al medi ambient. En els últims anys, són molts els estudis dedicats a disminuir l'impacte ambiental causat pels productes nocius utilitzats en aquest sector. En primer lloc, serà Fernando Gómez, gerent de Camacho Recycling, qui exposarà el tractament dels residus del vidre i la seva aplicació posterior per al gres porcelànic. El canvi en el model productiu i les noves linies destinades a l'estalvi energètic estan propiciant que els productes verds i sostenibles estiguen convertint-se en un dels principals pilars en aquest apartat del vidre. L'objectiu de les empreses dedicades a aquesta labor, com Camacho Recycling, és aconsseguir un mercat potencial i establir-se com una de les empreses pioneres i rentables en el món del vidre en la ceràmica.

La conferència amb el nom de “Gres procelànic a partir de residus de vidre”, està relacionada amb un projecte d'investigació de la Universitat Jaume I i compta amb la participació de Fernando Gómez, gerent de Camacho Recycling. Les principals empreses dedicades al paviment i revestiment ceràmic han mostrat molt d'interès en aquesta innovació que presenta la Càtedra i que en un futur pròxim s'introduirà en el mercat. En segon lloc, Xermán de la Fuente, qui treballa en la Universitat de Saragossa i en el Centre Superior d'Investigacions Científiques, explicarà als assistents el desenvolupament d'un nou mètode de fabricació per a la ceràmica, mitjançant un nou forn que intregra la tecnologia làser en la fase de cocció d'aquest material.

Pel que fa a la resta de dies del curset d'estiu, María Vallet és una de les investigadores que està tractant la ceràmica des d'un punt de vista totalment desconegut en la nostra província. La ceràmica aplicada a la medicina, i més concretament en unes partícules de la ceràmica que podrien lluitar contra el càncer, serà una de les conferències més importants de tot el curs. Pel que fa al divendres, cal destacar a Manuel Irún, qui treballa en la Oficina de la Comunitat Valenciana en Brusel·les, com a coordinador i expert en projectes europeus i polítiques d' I+D.