Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 11:37

El PP d’Onda facilitarà als veïns la documentació “que l'alcalde nega sobre el macroverteder programat per Reciplasa" 

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

La formació manté la recollida de signatures perquè els veïns tinguen dret a decidir i anima a conèixer el detall d'un projecte que suposaria construir un dipòsit equivalent a cinc camps de futbol

Castellón Información 

El Grup Municipal del Partit Popular d'Onda obrirà més dies la seua oficina d'atenció ciutadana per a facilitar informació sobre el macrovertedero que Reciplasa projecta a Onda a partir del pròxim any i que comportaria suportar un dipòsit equivalent a cinc camps de futbol.

La iniciativa pretén deixar en mans de la ciutadania la decisió de recolzar o rebutjar una ampliació d'abocadors de la qual els veïns “tenen el dret a disposar de la màxima informació i tota la documentació al seu abast perquè és en el nostre poble on està previst que s'instal·le aquest abocador”, tal com ha explicat Salvador Aguilella, regidor del PP a Onda. Per aquest motiu, des del PP  de la localitat ja han manifestat la seua intenció de presentar denúncies davant l'OCU, FACUA-Consumidors en Acció i el propi Síndic de Gregues, “en contra de la campanya enganyosa que està duent a terme Reciplasa amb l'objectiu d'enganyar als veïns sobre la construcció d'aquest abocador i negar al municipi la informació que té dret a conèixer”.

Des del PP recorden que a més de mantenir oberta l'oficina d'atenció ciutadana per a facilitar l'expedient i programa d'actuació que Reciplasa preveu per a 2019, “estem arreplegant signatures perquè l'Ajuntament celebre una consulta popular sobre aquest assumpte”. Des del juny passat, “són molts els veïns que han mostrat el seu malestar per l'ocultació i opacitat que Reciplasa i l'alcalde d'Onda, en primera persona, projecta sobre aquesta iniciativa. Volem transparència i participació”.

Cal assenyalar que el Projecte de Gestió, publicat en el DOCV i que es pot consultar en la web de l'empresa pública, estableix per a 2019 l'inici de la construcció i ampliació de l'abocador amb una inversió total de 9 milions. “Desitgem que el vicepresident primer de Reciplasa i fet i fet alcalde d'Onda facilite dades i informació verídica. Els veïns no li perdonaran l'engany i la mentida”.