Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 20:34

La rehabilitació i reconstrucció de la Campaneta d'Onda es posarà en marxa en el 2018

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Huguet ha explicat que la primera fase és la consolidació d'urgència de la façana per evitar despreniments

Castellón Información

Rehabilitació 1ª Fase La Campaneta OndaL'edifici emblemàtic de La Campaneta començarà a ser restaurat durant el 2018. Com ha declarat l'Alcalde d'Onda Ximo Huguet " és una prioritat que volíem començar abans possible per tal de donar seguretat al barri i sobretot als veïns i veïnes del Portal de València".

Aquesta rehabilitació és "gràcies també al fons FEDER" assegura Huguet. La primera fase costarà al voltant de 180 mil euros dels 5 milions d'euros que rebran dels fons FEDER, amb els quals declara l'Alcalde "ja hem anat presentant alguns projectes com el corredor verd del riu Sonella" Huguet explica que "estarem al corrent d'altres línies de finançament que ens puguen ajudar en aquestes fases de reconstrucció de La Campaneta".

L'antiga fàbrica té al voltant dos naus més noves, però és en la part més vella on es faran les actuacions de la primera fase. En la mateixa hi havia un tercer pis del qual es va fer un derrocament per prevenir despreniments, aquesta part serà reconstruïda, com la de tot el sostre, i els forjats. A més es faran actuacions en la part de baix amb dos pisos i una porxe i es deixarà l'inclinament de la façana perquè no es pot acabar i amb una biga de baix a dalt se reforçarà tota.

Huguet assegura que "per a nosaltres és un projecte emblemàtic de la nostra població perquè es la fàbrica més antiga en peu" i ha explicat que la idea és la rehabilitació integral d'aquesta, amb les dos naus laterals prou grans per destinar-lo també a ús social "espai creatiu tipus co-working, centre d'idees i de creació artística". I amb la rehabilitació dels dos forns moruns antics crear "un centre d'interpretació de la tradició ceràmica del nostre municipi" ha conclòs.

Rehabilitació 1ª Fase La Campaneta OndaLa primera fase serà la de reconstrucció i rehabilitació, però quedaran altres actuacions en les quals se començarà a treballar per a donar un ús social a aquest edifici tan significatiu per a Onda i "posar així en valor el barri del Castell i del portal de València amb un centre d'ús social" ha comentat Huguet.

L'alcalde preveu que el termini d'execució serà d'uns sis mesos. El projecte de l'obra està redactat i a principi d'any s'espera dur a terme la licitació per poder fer l'obra al llarg del 2018.