Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Els Campus Científics de l’UJI mostren el paper de la física i la tecnologia en la millora de l’entorn

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Els joves participants experimentaran durant tota aquesta setmana en els laboratoris de la Jaume I

Castellón Información

El programa anomenat ‘Com la física i la tecnologia milloren el nostre entorn’ és un dels quatre duts endavant pels Campus Científics de la Universitat Jaume I. Els joves que hi participen experimentaran en les aules i laboratoris del campus per a conèixer aspectes relacionats amb la física i la tecnologia en diferents àmbits com la mecànica del sòlid rígid i la teoria dels mecanismes, la física del moviment o els diferents principis del camp magnètic.

El segon grup de participants en aquesta nova edició dels Campus Científics de l'UJI està format per 30 estudiants de quart d'ESO i primer de Batxillerat, procedents de 15 províncies diferents. Durant tota la setmana treballaran en els laboratoris de l'UJI vinculats a un dels quatre programes previstos i divendres que ve realitzaran la presentació pública dels resultats dels seus projectes.

Els Campus Científics tenen com a objectiu promoure entre els i les joves les vocacions científiques a través del contacte directe amb investigadors. El programa, que inclou quatre pràctiques, es completa amb visites científiques, culturals i lúdiques.

A més a més, aquesta activitat és una iniciativa de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb el suport d'Obra Social «la Caixa».