Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 18:32

L'Esclat de Festa submergeix a Almassora en la seua setmana gran de Santa Quitèria

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

Almassora se submergeix avui en la seua setmana més especial de l'any. La reina, Paula Cubertorer Llop, i les seues dames Alba Caravaca Bernal, Irene Delgado Puig, Mónica Moral Aixeta i Andrea Sánchez Giménez anunciaran l'inici de les festes des de la Vila quan disparen a mitjanit la carcassa que donarà pas a l'espectacle de llum i so que marcarà el començament de les festes de Santa Quitèria 2017 en la plaça Major.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha convidat als veïns d'Almassora i les localitats més pròximes “a eixir al carrer i gaudir dels 120 actes previstos per a les festes en honor a la patrona amb la intenció de satisfer al públic de totes les edats”. A més, la regidora ha fet una crida al respecte i la igualtat: “La convivència veïnal en aquestes festes ha de ser de total respecte entre ells, amb la gent de fora i amb el mobiliari urbà”.

Els actes previs a l'Esclat de Festa arrancaran a les 19.15 hores en l'Espai Mercat amb la inauguració de l'exposició del pintor local Enrique Agut. A continuació, els cartells de festes i de fotografia taurina cobraran protagonisme. L'esport també tindrà el seu espai amb el Trofeu Santa Quitèria de frontenis, que començarà a les 19.30 hores en el poliesportiu La Garrofera, amb les semifinals de primera, segona i tercera categoria, fins a les 21.30 hores.

A les 20.00 hores coincidiran dos actes: la presentació del llibre de Caixalmassora '100 años creciendo juntos' en els salons de l'entitat i l'obertura del casal del vi, situat en la plaça Pere Cornell. La inauguració d'aquest recinte donarà pas al sopar de pa i porta organitzada per l'associació cultural taurina La Picaora en el carrer Sant Marc. El Duo Dueto amenitzarà aquesta trobada de germanor.

A partir de les 23.30 hores les penyes i la xaranga Salsa Rosa desfilaran en una cercavila des de la plaça Espanya fins a la plaça Major. Allí esperaran al fet que la reina i les seues dames donen inici a la setmana gran d'Almassora amb l'Esclat de Festa, seguit d'un espectacle de llum i de so. La inauguració del Recinte Fester tindrà lloc a les 01.30 hores amb la disc-mòbil TIC-TAC que farà gaudir als veïns de la seua primer nit.

Cartell taurí

Demà comença el cicle taurí en el casc antic d'Almassora amb un recinte més ampli de l'habitual en incloure's el carrer Sant Marc en el recorregut de les entrades. Els bous de corro de Germán Vidal seran els protagonistes del primer acte, el tancament pels carrers Sant Marc, Santa Quitèria, Trinitat i recorregut per la Vila, a partir de les 11.00 hores. A les 13.00 hores les vaques de la mateixa ramaderia protagonitzaran l'entrada, mentre que el bou de Cayetano Muñoz serà el primer cerril a eixir als carrers per la vesprada. Ho farà des de la plaça de la Picaora. El programa continuarà a la nit amb el concert de Huecco en la plaça Pere Cornell.