Sábado, 6 de junio, 2020  |  
La 55a cavalcada de festes trau als vila-realencs en massa al carrer i les penyes aprofiten per a llançar les seues denúncies La 55a cavalcada de festes trau als vila-realencs en massa al carrer i les penyes aprofiten per a llançar les seues denúncies

- 14 mayo, 2018 -

Han participat catorze penyes i moltes d’elles han llançat reivindicacions sobre instal·lacions esportives, brutícia, l’estany d’ànecs o les sentències La 55a cavalcada de festes trau als vila-realencs en massa al carrer i les penyes aprofiten per a llançar les seues denúncies

Els gegants vinguts de diversos punts d’Espanya han encapçalat la desfilada on hi hagut una actuació especial pel 30 aniversari d’El Trull. A més, han participat dotze carrosses i catorze penyes i moltes d’elles han llançat reivindicacions vinculades en molts casos a la falta d’instal·lacions esportives per entrenar com és el cas del Club de Hockei, el retard de pavelló Campió Llorens, l’estat de les pistes del pavelló Sebastià Mora i també altres assumptes d’actualitat com la brutícia, l’estany d’ànecs o les sentències urbanístiques.

Vila-real Informació/S.N.

Vila-real ha celebrat la 55a edició de la Cavalcada de Festes aquest diumenge que ha tornat a traure a milers de vila-realencs als carrers per gaudir de les carrosses, les actuacions i espectacles i també de les picades d’ullet als assumptes d’actualitat municipal i denuncies, ja que no hi ha millor aparador que actes com aquests, on es reuneixen una gran quantitat de ciutadans i les autoritats municipals.

La desfilada ha arrancat al voltant de les 18.10 en l’Avinguda Francesc Tàrrega, com és costum, i l’han encapçalada els Gegants de la Colla Gegantera de Vila-real i altres agrupacions arribades de diversos punts de la geografia. Seguidament ha passat la Volla de dolçainers i tabalaters El Trull, que enguany commemora el seu 30 aniversari, i que hores abans ha celebrat un dinar de germanor a la plaça de Sant Pasqual amb algunes colles que han tingut relació amb ella i que a més s’han unit en una macrocolla de 120 músics per a actuar en la cavalcada de festes. Després el grup de tir i arrossegament local i els grups de danses infantils del Roser i la Puríssima. Un dels moments més espectaculars ha sigut l’actuació del Club d’Arts Marcials de Vila-real, amb un drac inclòs.

El Club de Hockei local també ha tingut una participació molt especial i no exempta de polèmica. Els seus membres, de diferents edats, han realitzat una demostració sobre patins en viu al mateix temps que mostraven una pancarta en la qual reivindicat l’adequació del pavelló Melilla i la demanda d’un lloc digne on jugar els partits on no es mullen quan plou, ja que hui dia han de fer-ho en la pista del Jardí de la Maiorasga, el qual està descobert.

batukada

 

La batukada Sambalea ha posat la nota de ritme al moment i hi ha hagut altres actuacions especials musicals d’altura, ja que han sigut sobre vehicles sobre rodes d’una important alçària i també el grup Postisamba.

 

cavalcada (12)

kalauela

Han participat un total de catorze penyes, entre elles Kalauela, Xarbot, Casal i punt, La traca, Puche a les sis i mitja, Samfaina, Desaire, La titubea, Sarau que ha reivindicat la millora de l’estat de les pistes del pavelló Sebastià Mora, que es puga usar el Casal de la festa i han preguntat de manera retòrica quan serà una realitat el Pavelló Campio Llorens. Beu i Fuig ha sigut també de les més crítiques, ja que en la seua carrossa han denunciat la brutícia de la zona de l’Avinguda Francesc Tàrrega, amb el beneplàcit del músic, ja que una hi havia una rèplica humana molt aconseguida de l’escultura del músic i compositor ubicada a la plaça Bayarri. Es podia llegir “A la paceta de l’Alguer viu Valverde el ‘concejal’, pareix que no li fa pena el soroll que fa el pardal”. L’Abaetjo ha criticat les deficiències d’enllumenat en la zona del Barranquet i Pocs i Bojos han fet referència a les sentències urbanístiques que amenacen l’Ajuntament, les quals han exemplificat amb maletins. La idea sembla que ha agradat a l’alcalde, José Benlloch, i altres regidors, que no han dubtat en fotografiar-se amb ells. Fem festa han ironitzat sobre el futur estany amb ànecs de la cafeteria cultural del Molí la Vila.

Un dels moments més espectaculars i que més diversió ha creat als més menuts ha sigut la irrupció d’uns unflables gegants que emulaven una vaca i un bou, Magda i Magdaleno, i que es trontollaven d’un lloc a un altre, fent la impressió de caure damunt dels assistents.

Finalment la reina i dames de 2017, Verónica Fortuño, Mónica Font, Isabel Carda, Afra Rubio i Danae Navarro que han gaudit de la desfilada amb les recentment nomenades Cristina Pesudo, Andrea Ayén, Gemma Font, Lydia Estepa i Gloria Manrique han tancat la cavalcada. Les primeres amb el semblant nostàlgiques i emocionades i les segones més animades i expectants amb l’etapa que recent acaba d’arrancar.

cavalcada (7)

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *