Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 19:48

53 joves s’incorporen durant un any a la segona promoció d’Avalem Joves+ de Vila-real que reforcarà Serveis Públics

Tiempo de Lectura: 5 minutos, 26 segundos

Noticias Relacionadas

Els programes EMPUJU I EMCUJU arriben tant a persones amb formació com sense i en aquesta edició hi ha hagut places d’advocats i arquitectes que no s’han cobert i renúncies d'última hora. El programa de la Generalitat ha suposat la inversió d'1,2 milions d'euros, que se suma a l'aportació municipal d'uns 200.000 euros, 300.000 més que l’any passat. Hi ha perfils destinats a treballar en tasques de jardineria, obres o microinformàtica, juntament amb integradors socials, dissenyadors, psicòlegs o enginyers industrials, advocats i arquitectes que arribaran per a reforçar regidories com la de Territori o Urbanisme

Castellón Información/S.N. 

Per segon any, la BUC, seu del coneixement de Vila-real, ha sigut escenari de la recepció dels 53 beneficiaris del programa Avalem Joves +, joves menors que 30 anys que adquiriran la seua primera experiència laboral en els diferents departaments de l’Ajuntament durant el periode d’un any, el que és una de novetats, ja que, en la primera edició hi havia un grup amb contracte de set mesos i altre amb un any. El programa de la Generalitat ha suposat la inversió d'1,2 milions d'euros, que se suma a l'aportació municipal d'uns 200.000 euros, en total 300.000 més que l’any passat. Una altra de les novetats és que encara que en un principi està destinat a persones amb qualificació, finalment s’ha obert gent sense que reforçarà un àrea tan important com és Serveis Públics.

L'alcalde, José Benlloch, i el regidor d'Economia, Xavier Ochando, acompanyats per altres edils de la corporació, han donat la benvinguda als beneficiaris de l’EMPUJU i l’EMCUJU. Benlloch i Ochando han destacat que “aquesta serà la primera oportunitat laboral per a molts joves amb titulació i sense i de diferents perfils” i han recordat la gran acollida que van tenir tant la primera edició com la sessió informativa d'aquesta segona convocatòria, amb uns 300 assistents a la sala d'actes de l'antiga Cambra Agrària.

01-08-2018 Recepció Avalem Joves+2Ochando ha donat les gràcies per la paciència als nous treballadors municipals en aquest procés, “ja que se’ls ha demanat documents que han hagut d’entregar d’un dia per a altres en molts casos i també a l’intens treball dels funcionaris”.També han recordat que “aquest programa és hereu del pioner Vilabeca, creat per aquest equip de govern a Vila-real en 2012, que va obrir el camí perquè la Generalitat elaborara aquestes ajudes que ara arriben a tota la Comunitat Valenciana”. La gran majoria de departaments municipals incorporaran algun operari del programa, destacant les 18 persones que se sumaran a l'àrea de Serveis Públics, amb perfils destinats a treballar en tasques de jardineria, obres o microinformàtica, juntament amb integradors socials, dissenyadors, psicòlegs o enginyers industrials, advocats i arquitectes que arribaran per a reforçar regidories com la de Territori, entre d’altres.

“Tots, tant els qui tinguen contracte laboral com de formació, estaran un any i tindran un sou pràcticament com qualsevol treballador de la casa”, afirma Ochando, qui recorda que l'objectiu de l'Ajuntament “sempre ha sigut lluitar contra l'atur, passant de 6.200 aturats a 3.790 en l'actualitat”. A més, apunta a la necessitat d'oferir oportunitats als joves, amb i sense formació, amb accions encaminades a millorar l’ocupabilitat i les competències en sectors on hi ha demanda de contractacions i destaca que “a diferència d'altres municipis, a Vila-real seleccionem únicament veïns de la ciutat”. A més, assenyala que “gràcies a tot el treball que realitzem i al suport de la Generalitat, les ajudes no passen de llarg i repercuteixen directament en els ciutadans, convertint a Vila-real una de les ciutats de més de 40.000 habitants amb menys atur de tota la Comunitat i la primera de la província, després de liderar el rànquing quatre mesos”, manifesta l'edil.

01-08-2018 Recepció Avalem Joves+Benlloch, que agraeix als tècnics i als joves la seua implicació perquè aquesta segona edició siga una realitat, ha recordat que “fins l'arribada del Govern del Botànic ningú ens ajudava, perquè estaven a altres coses”. “Des del canvi de govern en la Generalitat, i gràcies al treball que hem realitzat, Vila-real és capdavanter en plans d'ocupació, ja és la ciutat a la que més diners hi arriben, els quals van dirigits a diversos perfils com aturats de llarga duració, dones, persones amb risc d’exclusió social o majors de 45 anys”, assegura i explica que “en aquest 2018 arribarem a gestionar 4,4 milions d'euros, beneficiant a prop de 400 persones, la qual cosa implica la millora de la situació de moltes famílies de Vila-real”. Per aquest motiu, ha animat als participants a “aprofitar l'oportunitat que se'ls brinda, ja que quan acaben podran tenir noves opcions i unes millors condicions de futur”.

Canvis

Benlloch ha posat en valor que s’han hagut de trobar fórmules des de l’Administració per a lluitar contra l’atur, que no té capacitat per a crear ocupació, i aquesta ha sigut “la nostra màxima prioritat, però durant els primers quatre anys de Govern no vam poder ficar en marxa cap perquè no hi havia cap predisposició per part de la Generalitat i quan si que l’hi ha hagut, hem fet tot en la nostra mà”, manifesta l’alcalde, que recorda que s'ha passat d'un 26% d'atur i un 30% exclusió social en 2011 a les dades actuals, a un 15,6%"

IMG_2330Fruit de la millora de la situació econòmica i laboral, amb Vila-real com a ciutat de la Comunitat amb menor taxa d’atur per segon mes, ha provocat renúncies en el programa i de les 65 places inicials tan sols s'han cobert 53, quedant desertes alguns de perfils tan importants com advocat o arquitecte i amb renúncies inclús en la jornada de hui. L'alcalde ha assegurat que ha sigut un procès de selecció complicat, "ja que estan en joc els impostos de la ciutadania i hem volgut elegir amb la màxima responsabilitat i que ajuden a la millora dels serveis i la ciutat i que ens ajudaren amb els problemes urbanístics, però de huit advocats que vam demanar tindrem quatre i de sis arquitectes, tindrem dos, aleshores van prendre la decisió d'ampliar el paraigua a persones sense formació que també seran molt útils en Serveis Públics, on fan molta falta per les dificultats econòmiques i per no haver tingut pressupost fins fa poc, a més de la Llei de Contractes, que canvia per complet el nostre model d'aposta per l'empresa local", indica.