Noticias Castellón
miércoles, 19 de marzo de 2025 | Última actualización: 14:03

30 estudiants de l'UJI participen al Research Hackaton

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

L'estudiantat, amb el suport de tres mentors de Banc Sabadell, han afrontat els reptes des d'una primera fase d'investigació i contextualització

L'Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent de la Universitat Jaume I ha celebrat el Research Hackaton UJI, en el qual 30 estudiants han treballat per equips per tal de resoldre diferents reptes, una iniciativa que ha impulsat el seu aprenentatge i el desenvolupament d'habilitats relacionades amb la innovació i la col·laboració.

Al llarg de tota la jornada, els participants s'han ficat en la pell de diferents agents (institució pública, emprenedor, multinacional, associació sense ànim de lucre, educació i investigació, i mitjans de comunicació) per tal de buscar solucions a reptes relacionats amb les noves tecnologies i l'individualisme; l'envelliment demogràfic i la sostenibilitat del sistema de pensions; l'ús de les xarxes socials i la salut mental; l'accessibilitat de comunitats rurals a atenció mèdica de qualitat, o la reducció del desaprofitament d'aliments en la cadena de subministrament.

grup guanyador research hackaton uji

L'estudiantat, amb el suport de tres mentors de Banc Sabadell, han afrontat els reptes des d'una primera fase d'investigació i contextualització, passant per una generació i selecció d'idees, fins a arribar al disseny i prototipat i la posterior comunicació.

L'equip que ha exposat les millores idees en tots els rols i que s'ha alçat com a guanyador del Research Hackaton ha sigut el format per Kristine Grindland, Lara Ying Pinyana Salvador, Carlos Broch Cubedo, Christopher Morales Fuentes i Katherine Quezada. Aquest grup ha proposat un sistema d'incentius per a reduir l'ús de pantalles generant beneficis que es transformen en experiències socials i presencials.

La sessió s'ha completat amb una conferència sobre innovació i soft skills per part de Klaus Ulrich, docent i investigador de les àrees de finances, fintech, macroeconomia i emprenedoria.