Lunes, 24 de junio, 2019  |  
L’entrada del pi per a la foguera dels Quintos marca demà l’inici dels actes de Sant Antoni en Santa Magdalena L’entrada del pi per a la foguera dels Quintos marca demà l’inici dels actes de Sant Antoni en Santa Magdalena

- 11 enero, 2019 -

Demà a les 9 hores s'ha convocat als veïns al carrer carretera per a pujar en romeria fins a l'ermita de Sant Vicent L’entrada del pi per a la foguera dels Quintos marca demà l’inici dels actes de Sant Antoni en Santa Magdalena

Demà a les 9 hores s’ha convocat als veïns al carrer carretera per a pujar en romeria fins a l’ermita de Sant Vicent

Castellón Información

L’entrada del pi per a la Foguera dels ‘Quintos’ marcarà aquest cap de setmana l’inici dels actes, programats pels Majorals de la festa de Sant Antoni de Santa Magdalena. D’aquesta manera, per segon any consecutiu, es realitzarà a la població, gràcies a la iniciativa d’un grup de veïns, l’entrada del pi dels ‘Quintos’ tirat per 6 cavalls.

Segons han detallat des de l’organització, demà a les 9 hores, al carrer carretera, l’antic Hostal, s’ha convocat als veïns de Santa Magdalena, que així ho desitgen, per a pujar en romeria fins a l’ermita de Sant Vicent, lloc en el qual es realitzarà un esmorzar de pa i porta. Finalitzat l’esmorzar, sobre les 12 hores, es procedirà a l’enganxament del pi, que serà tirat per 6 cavalls, que seran els que traslladaran el pi pels carrers de Santa Magdalena, acompanyats de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís, fins a la cèntrica plaça Espanya, lloc en el qual es planta la foguera dels ‘Quintos 2019’.

En aquest sentit, des de l’organització informen que els carrers pels quals passaran són Estació, Parres, Molí, Ermita, Pedreres, Alcalà i finalment plaça Espanya, motiu pel qual es demana als veïns, que entre les 11 i les 14 hores no aparquen en aquests vials els seus vehicles, de manera que es facilite l’entrada del pi, tirat pels cavalls.

D’altra banda, els Majorals d’enguany, que són els veïns dels carrers Ermita, la Mar, Escoles, Sant Pere, Eres, Pedreres, Camí Sotarro i prolongació de l’avinguda Dr. Sr. Luis Torres Morera, han organitzat per al dimecres, 16 de gener, a les 15.30 hores i en la plaça de l’església, una sèrie de jocs de fusta i a les 17 hores hi haurà una xocolatada per a tots els xiquets i xiquetes, en la cafeteria Lola. Els Majorals, a més, a les 17.30 hores, procediran a la inauguració d’una exposició fotogràfica, en La Capella, sota el títol, ‘Sant Antoni en fotos’.

La programació seguirà a les 18.30 hores amb el repartiment de ‘Cremaet’ a les portes de la Capella i la cercavila de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, pels carrers de la festa.  Posteriorment, a les 18.45h es beneiran les ‘primetes’ a l’església parroquial. La foguera dels ‘Quintos i Quintes 2019’ s’encendrà sobre les 19 hores  i a les 21 hores tindrà lloc, en el pavelló poliesportiu municipal,  un sopar de pa i porta, que estarà amenitzat pel Grup Huracà. Els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i ‘cremaet’, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec de la cervesa.

El dijous, 17 de gener, festivitat de Sant Antoni, a les 10.30h, se celebrarà la missa, benedicció dels animals i processó en honor del sant, en la qual participarà l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. A més, el Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís, realitzaran una xicoteta actuació en la plaça de l’església. Finalitzada la processó es donarà pas a la tradicional ‘Gorra’ pels carrers de la festa.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *