Domingo, 7 de junio, 2020  |  
La inclusió és la principal protagonista en la XIV Jornada de Patrimoni del PEU de l’UJI La inclusió és la principal protagonista en la XIV Jornada de Patrimoni del PEU de l’UJI

- 16 julio, 2019 -

L'edifici de la Llotja del Cànem va donar llar un any més a una trobada carregada de reflexió i aprenentatge La inclusió és la principal protagonista en la XIV Jornada de Patrimoni del PEU de l’UJI

L’edifici de la Llotja del Cànem va donar llar un any més a una trobada carregada de reflexió i aprenentatge 

Castellón Información

El Projecte del Programa d’Extensió Universitària (PEU) de l’UJI ha celebrat la XIV edició de la jornada anual de Patrimoni. La jornada ha comptat amb distintes ponéncies que han triat la inclusió com la pedra angular de les seues intervencions. Per això, un any més, l’edifici de la Llotja del Cànem va acollir a més de 30 persones entre els grups de Patrimoni, que compten amb l’acompanyament del PEU per als seus projectes, la xarxa tècnica del PEU i la resta del públic assistent.

La vicerectora de Cultura de l’UJI, Carmen Lázaro, i el responsable del projecte Patrimoni del PEU, Ángel Portolés, van ser els encarregats de donar inici a la jornada. Lázaro va destacar el treball en xarxa del projecte i va asseverar: “Ja és una realitat”. També es va referir a la iniciativa com “un projecte únic, que es manté en el temps de forma molt ferma: és sostenible i té projecció”. A més a més, la vicerectora va felicitar la Universitat per ser “l’única amb un projecte d’aquestes característiques en tot l’estat espanyol”.

Carmen Lázaro - Ángel Portolés

La primera de les ponències de la jornada va estar al càrrec de María Cervera, qui va presentar el número XI de la revista ‘Memòria Viva’ del projecte Patrimoni. Una volta realitzada la intervenció, Rita Redondo i Andrea Moreno van tractar realitzar una xerrada sobre l’ús terapèutic dels repertoris materials etnològics en el tractament preventiu. Amb tot, també es van concentrar en la intervenció cognitiva i emocional de persones majors sanes i amb malaltia d’Alzheimer i altres demències.

El torn dels grups locals de Patrimoni van prendre el relleu de la jornada.  Manel Mas, Alexis Agramunt i Javier Reverte, que forment part d’Els Valentins, van explicar el projecte ‘Camins de l’aigua‘. Els ponents van aclarir que el treball es basa sobre un antic traçat s’una séquia clandestina que rescata la memòria oral de testimonis que van contibuir a la seua construcció i manteniment.

Durant l’event es van donar a conéixer altres projectes com ‘Valldecrist, Àmbit de Cultures‘, a càrrec de Sixto Lozano. El treball de Lozano recull la recuperació de la Cartoixa de Valldecrist a Altura. A més a més, també realitza unes jornades culturals que busquen aconseguir una major implicació de la societat civil en la defensa d’aquest monument. Finalment, com a tancament, es va celebrar la tradicional assemblea de Patrimoni, moment en el que tots van fer balanç de l’any per proposar noves línies de treball. 

 

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *