Noticias Castellón
domingo, 25 de febrero de 2024 | Última actualización: 09:03

Burriana acull les III Jornades d'història i patrimoni de Sant Blai

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Arran de la important intervenció d'urbanització de l'entorn de l'ermita de Sant Blai en l'any 2019 i les importants troballes arqueològiques associats a aquells treballs i que van acabar sent posats en valor, des de la concejalia de Cultura es va decidir realitzar una jornada oberta al públic relacionada en l'arqueologia i el patrimoni històric tenint a la vista l'història de Burriana i, específicament la zona de Sant Blai.

Enguany se celebra la tercera edició de les Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai, que es organitzen per la concejalia de Cultura, a través del Museu Arqueològic Municipal (Mambu), i en la colaboració de la Confraria del 'Pare Sant Blai' en el marc incomparable de l'Ermita de Sant Blas, patró de la ciutat. Les jornades són gratuïtes i de lliure accés.

El divendres 9 de febrer a les 18.30 h s'iniciaran les conferències i finalisaran aproximadament a les 20.00 h que presentaran nous enfocaments i treballs sobre el patrimoni cultural de Sant Blai, enguany la temàtica està relacionada en la museografía, en llínea en proyecte de “Burriana ciutat de Museu”. El regidor de Cultura, Jesús Albiol indica que “s'han programat tres intervencions que aposten per noves temàtiques respecte a les ya presentades en anteriors edicions.”

En primer lloc, Rosa Serra García, conservadora-restauradora del Museu Arqueològic Municipal (Mambu), presentarà la seua xarrada sobre “Intervenciones en el laboratorio de conservación y restauración del Museo Arqueológico de Burriana”, un interessant recorregut pel laboratori, les seues funcions i actuacions per a acostar al públic a una atra perspectiva del treball en l'àmbit patrimonial.

D'altra banda, Yaiza Capella Broch, conservadora del Museu parlarà de 'Patrimoni Immaterial, propostes de musealisació en Sant Blai', sobre noves tipologies patrimonials, identificant i comentant noves formes de posada en valor i salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de Sant Blas. Per a finalitzar, Vicente Javier Perarnau Bort, Historiador de l'Art, expondrà “Notas para el conocimiento de la importancia histórica de la ermita y hospital de San Blas", en les que nos introduirà en les referències històriques i documentals del complex hospitalari de Sant Blai i la seua importància dins de l'història de Burriana.