Lunes, 19 de agosto, 2019  |  

- 8 febrero, 2019 -

Membres d'aquesta Assemblea 8M Castelló han estat presents a les jornades estatals tant a Xixon com a València passats 26 i 27 de gener

Membres d’aquesta Assemblea 8M Castelló han estat presents a les jornades estatals tant a Xixon com a València passats 26 i 27 de gener

Castellón Información

L’Assemblea 8M convoca una casserolada com anunci de la vaga de 24 hores que tindrà lloc el 8 de març. L’entitat, oberta a les associacions i dones feministes que s’hi vulguen incorporar, s’està organitzant des de fa mesos per preparar una sèrie d’accions que es prolonguen a partir d’avui i fins al 8 de Març. La lluita per la igualtat és una obligació de totes les persones que componen la societat per tal que el sistema patriarcal desaparega i done lloc a una societat igualitària en drets per totes i aquest missatge és el que volem transmetre.

Membres d’aquesta Assemblea 8M Castelló han estat presents a les jornades estatals tant a Xixon com a València passats 26 i 27 de gener. Hem estat col·laborant i aportant idees i debat als grups de treball que s’hi generaren respectei als quatre eixos que articulen la vaga: laboral, estudiantil/educatiu, cures i consum.

Avuí, 8 de febrer just falta un mes per la vaga 8M de 2019 que per tercer any consecutiu i en l’àmbit internacional, té lloc als diferents territoris de l’estat espanyol. Eixe dia es vol  donar visibilitat al treball que les dones fem a les nostres llars i també als centres de treball o d’estudi, per això fem aquesta crida a totes les dones perquè eixe dia se sumen a la vaga.

En l’àmbit laboral les dones cobren aproximadament un 21% menys que els homes i han de lluitar contra eixa bretxa salarial que inclou també la de les pensions. També son elles les que tenim més precarietat laboral, en especial les dones amb diversitat funcional, treballadores de la llar i persones migrants que pateixen la doble discriminació per entrar al mercat laboral. Cal aconseguir una quota paritària de poder i en els llocs de presa de decisions.

Quant a les cures de criatures i familiars, les porten a dobles o triples jornades, i cal consequentment reclamar la corresponsabilitat de les persones que hi conviuen així com posar les cures de les persones al centre de la societat i es valore en tota la seua extensió.

Cal treballar per una educació pública, gratuïta i laica lliure de lgtbfòbies, que eduque en corresponsabilitat, en l’aspecte efectiu-sexual i que els llibres de text recuperen la contribució històrica de les dones en totes les esferes del saber.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *