Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 28 de marzo del 2023 | Última actualización: 13:54

Advertisement
Advertisement

Bibiana Collado i el Club de Lectura Feminista inicien els actes del 8M a Borriana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

En aquest club lector participen dones que tenen interés per a aprofundir en la qüestió feminista amb la lectura i el comentari de llibres i d’altres produccions culturals

Borriana inicia la programació del 8M amb el Club de Lectura Feminista amb la presentació de Yegüas Exhaustas, la primera novel·la de l’autora borrianenca Bibiana Collado. Aquesta edició oberta del club de lectura es durà a terme demà dimarts, 7 de març, a les 19h a la Biblioteca Municipal.

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Borriana i en particular la Biblioteca Municipal col·laboren activament amb la Unitat d’Igualtat per a portar endavant el Club de Lectura Feminista local. En aquest club lector participen dones que tenen interés per a aprofundir en la qüestió feminista amb la lectura i el comentari de llibres i d’altres produccions culturals com ara teatre, pel·lícules o articles per a debatre juntes al voltant de temàtiques diverses des d’una òptica feminista.

En aquesta ocasió i aprofitant que l’autora local Bibiana Collado havia publicat al febrer la seua primera novel·la, Yegüas Exhaustas, s’oferirà una trobada amb l’autora per a comentar el seu llibre. En la novel·la s’aborden diferents qüestions per les quals passen les dones i marquen desigualtats, per exemple l’educació, la menstruació, la classe social, les relacions de parella i el maltractament.

Si bé aquest és el primer treball narratiu de l’autora, ve d’una carrera poètica prèvia arrelada a la realitat i a la reivindicació de les desigualtats socials, especialment de les dones. Carrera professional i vital per la qual Bibiana Collado va rebre el premi de l’Ajuntament de Borriana del Dia de la Dona 2022.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Maria Romero ha destacat: “El Club de Lectura Feminista amb què arranquem la programació del 8M aconseguirà, amb la novel·la de Bibiana Collado, que les presents, majoritàriament dones, aprofundisquen en qüestions feministes gràcies a la lectura”.

Club de Lectura Feminista

El Club de Lectura Feminista, que funciona des de 2020, es va iniciar durant la pandèmia en format en línia i el seu èxit va fer que passara al pla presencial. La participació és oberta, gratuïta i lliure a tota la ciutadania i l’elecció dels llibres es fa de manera col·lectiva entre les persones participants.

A més, els llibres triats es faciliten a les participants per part de la Biblioteca per a passar posteriorment al catàleg local. Per a poder sumar-se al club, que ofereix l’opció de fer-ho de manera telemàtica, tot i que resulta preferible la participació presencial, només han de posar-se en contacte bé amb la biblioteca o bé amb la Unitat d’Igualtat enviant un email al correu igualtat@burriana.es o al telèfon 691 674 229.

La meta és la Igualtat

Una altra col·laboració entre la Biblioteca i la Unitat d’Igualtat per a aquest 8 de març que té com a lema “La meta és la Igualtat” ha sigut posar a disposició de la ciutadania tota una sèrie de materials que aborden la figura de la dona en el món de l’esport. Una col·laboració que es produeix en el marc del Pla d’Igualtat Municipal i que ja s’ha traduït en el projecte de les Maletes Coeducatives, així com l’oferiment de catàlegs relacionats amb efemèrides feministes per a la ciutadania general i també als col·legis i a les entitats que ho sol·liciten.

Advertisement
Advertisement