jueves, 2 de diciembre, 2021  |  

- 29 febrero, 2020 -

El Menador espai cultural acollirà l'acte de cloenda el pròxim 5 de març de 2020

El Menador espai cultural acollirà l’acte de cloenda el pròxim 5 de març de 2020

Castellón Información 

El Servei d’Esports de la Universitat Jaume I de Castelló està a punt de tancar dotze mesos de celebració del XX aniversari del Programa d’Esportistes d’Elit en el qual 282 universitaris, 187 xics i 95 xiques, s’han beneficiat des del seu inici d’avantatges tant en el pla acadèmic com en l’econòmic. El Menador espai cultural acollirà l’acte de cloenda el pròxim 5 de març de 2020 al qual estan convidats tots els esportistes que han passat pel programa i tots els rectors i vicerectors que l’han fet possible.

Aquest programa de suport als esportistes d’alt nivell va ser iniciat pel director del Servei d’Esports i el seu equip de treball l’any 1999 amb Fernando Romero com a rector i Juan José Ferrer com a vicerector de Cultura. L’objectiu d’aquest programa pioner en moltes universitats espanyoles era secundar i ajudar l’alumnat que compaginava la vida acadèmica amb l’esportiva. Cinc van ser els esportistes apuntats en el primer any i 67 els que actualment es beneficien del programa, la qual cosa demostra la seua solidesa i utilitat.

Des del mes de març de 2019 el Servei d’Esports ha estat treballant i desenvolupant una sèrie d’accions per a la commemoració d’aquest aniversari. El seu principal objectiu ha sigut donar visibilitat a tots els esportistes i medallistes que han estat inclosos en aquest programa al llarg d’aquests 20 anys.

Durant els mesos de març i abril es van publicar diverses notícies sobre l’origen del programa, el primer llistat dels esportistes que hi participaven i el medaller obtingut al llarg d’aquests 20 anys, que assoleix les 94 medalles.

Al maig i amb motiu dels Campionats d’Espanya Universitaris en les modalitats d’atletisme i taekwondo celebrats a Castelló i amb l’UJI com a organitzadora, es va convidar esportistes dels primers programes per a actes protocol·laris i de lliurament de medalles.

Al juny, la rectora Eva Alcón Soler va presidir la recepció d’esportistes d’elit del curs acadèmic 2018-2019, on es va realitzar una exposició dels XX Anys del Programa. I s’han aprofitat les dates nadalenques per a llançar diversos vídeos institucionals de felicitació realitzats per esportistes del programa.

Finalment, des de juny existeix una mostra itinerant, que ha passat per les instal·lacions esportives i ara està ubicada als centres, que amb el títol «Material i rècord del món» exhibeix material utilitzat per l’alumnat esportista i posa exemples visuals d’alguns dels rècords del món en diferents disciplines. Actualment l’exposició es troba a la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

Whatsapp Telegram