Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

XiCaEs ocuparà a deu persones amb discapacitat durant un any

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

Este programa ajuda a millorar les oportunitats d'ocupació de les persones amb discapacitat contribuint a la seua inclusió social i econòmica

XiCaEs és una iniciativa de la Fundació Caixa Rural Vila-real dirigida al suport de xiquets amb capacitats especials i la seua inclusió social. Este projecte naix de l'aliança que té XiCaEs, Fundació Caixa Rural Vila- real, amb l'ajuntament Vila-real.

En el període de 2020-2021 van ser quatre dones i quatre hòmens amb una discapacitat major al 33 % que van treballar durant un període de dotze mesos en llocs com: el Centre social Fundacio Caixa Rural de Vila-real, museu de la ciutat Casa de pol, acudim, cementeri, Casa els Mundina, l'ajuntament i en l'auditori.

A més, es contractaran deu persones amb una discapacitat de més de 33 %. Contractats amb dret a totes les condicions de desocupació, jubilació, etc. Les tasques seran com a missatgeria, auxiliars administratius, i durarà un any. "Un any és una aposta gran econòmica ja que amb dos o tres mesos no dóna temps a formar de manera adequada a algú", declara Benlloch.

La primera presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, ha assegurat que . La prioritat és protegir a les persones més vulnerables i amb capacitats diferents. "El que volem és treballar per la seua autonomia i independència", afirma Sánchez.

A més, Sánchez ha agraït a l'ajuntament que sempre poden comptar amb el seu suport i que van de la mà en este tipus de projectes de caràcter social.

Gràcies a este conveni de col·laboració este estiu 23 xiquets en l'edat compresa entre 3 i 12 anys han pogut continuar rebent les seues teràpies impartides per professionals de la psicologia, fisioteràpia, teràpia ocupacional i logopèdia i no s'ha fet la parada de l'estiu.

José Benlloch, ha assegurat: "no trobareu cap model que tinguen en el seu pressupost municipal de transferir diners a entitats sense ànim de lucre que posen el cor a ajudar als altres".