Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Més de 50 comerciants de Vila-real acudeixen a la Fundació Caixa Rural per a conèixer el funcionament d’e-commerce

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información 

Més de mig centenar de comerciants de tota la ciutat s’han donat cita avui a la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural per a conèixer millor els detalls de la nova plataforma de comerç electrònic que pròximament funcionarà a Vila-real. L’innovador projecte, impulsat per la Regidoria d’Economia juntament amb Efecte Vila-real, que compta amb la col·laboració de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), aglutinarà negocis de diferents categories, als que ajudarà a digitalitzar la seua activitat econòmica i obrir-se al món. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha valorat de forma molt positiva l’acolliment que ha tingut aquesta primera reunió amb els ens implicats, assegurant que aquest nou espai “millorarà la competitivitat i visibilitat dels negocis”, al mateix temps que ha recordat que “està obert a tots els comerços”.

En la trobada, el responsable d’Efecte Vila-real, Miquel Ortells, ha explicat als assistents el funcionament i l’operativa de la plataforma online, així com les diferents funcionalitats i avantatges que ofereix i com el mateix centre de negocis s’encarregarà de realitzar la seua gestió, al mateix temps que ha recordat la notable evolució en els últims anys del comerç electrònic, també conegut com e-commerce, consistent en la compra i venda de productes i serveis a través de mitjans electrònics.

I és que, el nou espai virtual comptarà amb els productes de negocis locals de multitud de sectors, que van des de moda i complements fins a motor, passant per informàtica i electrònica, joguines i productes per a bebès, esport i oci, llar i decoració, perfumeria, salut i bellesa, llibres i papereria i mascotes, que es podrien ampliar a altres activitats econòmiques, depenent del seu funcionament.

Els interessats a unir-se a la plataforma virtual comercial hauran de realitzar un curs formatiu de 30 hores per a aprendre el maneig de l’espai web i posar-se al dia en les noves tecnologies i en les últimes tècniques de comerç i promoció online, amb l’objectiu de facilitar la introducció de competències i coneixements digitals en el xicotet comerç per a garantir l’excel·lència i la qualitat del servei. “D’aquesta manera es pretén construir una xarxa de comerciants formats en matèria online que siguen capaços de destacar els punts forts dels seus productes i dirigir-se adequadament al seu públic objectiu d’una manera adequada i atractiva”, tal com han explicat a la reunió.

Així mateix, a la trobada, el responsable d’Efecte Vila-real ha informat als comerciants que “es tracta d’un projecte pioner en la inclusió del component social en una eina d’aquest tipus”. En aquest sentit, cal assenyalar que el rendiment que isca del funcionament d’aquesta plataforma gràcies a la participació de comerciants i consumidors es destinarà a diverses causes socials. “Volem que els negocis de Vila-real, independentment de la seua categoria, puguen beneficiar-se de la promoció i diferenciació comercial que ofereix aquest innovador lloc web”, explica el regidor Ochando, qui recorda que “és una gran oportunitat per al comerç de Vila-real i no podem quedar-nos al marge dels nous reptes i hàbits de compra dels clients”.

Els comerços interessats a formar part de la plataforma virtual, que podria estar operativa al llarg del mes de maig, poden inscriure’s en el formulari que trobaran en la pàgina web www.efectevr.com.