jueves, 24 de junio, 2021  |  
L’almassorí Xavier Trenco formarà part de la candidatura d’Àlex Ruiz al congrès nacional del Bloc Nacionalista Valencià L’almassorí Xavier Trenco formarà part de la candidatura d’Àlex Ruiz al congrès nacional del Bloc Nacionalista Valencià

- 18 mayo, 2021 -

L’exdiputat es suma així, de moment, a la portaveu de Compromís en Vila-real, Maria Fajardo, com a representants dels col·lectius a Castelló  L’almassorí Xavier Trenco formarà part de la candidatura d’Àlex Ruiz al congrès nacional del Bloc Nacionalista Valencià

L’exdiputat es suma així, de moment, a la portaveu de Compromís en Vila-real, Maria Fajardo, com a representants dels col·lectius a Castelló 

Castellón Información

 L’exdiputat i militant històric del valencianisme polític, Xavier Trenco, formarà part de la candidatura que encapçala l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, al proper congrés nacional del Bloc Nacionalista Valencià els propers 26 i 27 de juny. Trenco se suma així, de moment, a la portaveu de Compromís en Vila-real, Maria Fajardo, com a representants dels col·lectius de les comarques del nord dins de la candidatura de Ruiz. 

D’aquesta manera, el municipalisme defineix les línies clau del projecte de Coratge. En este sentit, la candidatura es presenta com una eina transversal, plural i Inter generacional de renovació, basada en la força del municipalisme. L’objectiu? Convertir el col·lectius locals i comarcals en l’eix vertebrador i la primera línia d’acció del BLOC. 

Xavier Trenco, que fora portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, ha volgut aportar a la proposta d’Àlex Ruiz el bagatge de l’experiència institucional. “Mostrar feblesa només pot crear incertesa en el nostre electorat. Hi ha moltes opcions que ofereixen alternatives. Davant d’elles, el Bloc ha de seguir sent el nexe que sume a totes les persones amb sensibilitat nacionalista”. “Cal molta feina dins del BLOC. Des de l’actual direcció s’ha abandonat la política de regeneració i enfortiment dels col·lectius locals. Actualment, passem per un moment crític de participació de la militància i s’ha abandonat la implantació de nous col·lectius. Des de la nostra candidatura apostem per la implantació en les zones rurals i d’interior de Castelló. Hem arribar a tots i cadascun dels racons de les nostres comarques”, ha assenyalat Trenco. 

Trenco es suma a Maria Fajardo. 

Cal recordar que la candidatura encapçalada per Àlex Ruiz, ja va anunciar que la Portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Vila-real, Maria Fajardo, forma part d’aquesta llista. Fajardo, va iniciar la seua trajectòria amb el Bloc Jove, amb només 16 anys, per inquietuds en la defensa de la llengua, el territori i les tradicions valencianes. Graduada en Treball Social i perit social judicial, Maria forma part de l’executiva local de Joves-PV, així com de diversos moviments associatius de l’àmbit universitari, lingüístic, feminista i cultural. 

Municipalisme 

La candidatura, que encara no ha revelat tots els noms de la seua llista, s’estructura evidenciant, d’esta manera, la seua aposta per la política “de baix cap a dalt”. Posant els pobles, les comarques, i el municipalisme al lloc on han d’estar com a eix vertebrador de la política del Bloc. Una política feta des de les persones i capaç d’arribar, gràcies als esforços de varies generacions, a les institucions. 

Saber construir una mirada de futur que incloga les inquietuds dels i les més joves i que respecte els èxits aconseguits per les persones que han treballat de valent, durant dècades, en la defensa del nostre valencianisme és la manera correcte d’enfrontar el futur del partit . “La memòria ens ha d’acompanyar sense ser una barrera, però suposant un punt de partida perquè els fonaments del nostre partit no han deixat de ser els mateixos.”, conclou Xavier Trenco. 

Whatsapp Telegram