Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 23 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

L’Ajuntament de Vinaròs proposarà atorgar una nova nomenclatura a carrers i camins del municipi

Tiempo de Lectura: 48 segundos

Noticias Relacionadas

La proposta inclou la incorporació dels noms Beatriz Guttmann i Matilde Salvador complint els acords de plenari aprovats al 2007 i 2018

Juan José  Benito / Castellón Información

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Marc Albella, ha presentat avui en comissió informativa atorgar nomenclatura a carrers de Vinaròs que fins ara no en disposaven de cap. Amb aquesta decisió es facilitarà la identificació dels vials, especialment per als serveis d’emergència i missatgeria, a més de posar en valor el nom de persones destacades.

Albella ha assenyalat que “s’ha incorporat el nom de dues dones, Beatriz Guttmann i Matilde Salvador, amb aquesta decisió d’una banda es compleix l’acord de plenari que es va adoptar al 2007, que va aprovar atorgar el nom de Matilde Salvador a un vial, i d’altra banda, l’acord del 2018 que sol·licitava una major presència femenina en els noms dels carrers de la ciutat”. width=

El regidor afegia en el cas de Matilde Salvador s’ha escollit el carrer del projecte 24, perpendicular al vial del musicòleg Mossén Garcia Julbe, per tal de guanyar relació amb l’entorn.

Pel que fa a la resta dels carrers, amb el nom d’accidents geogràfics com rius o muntanyes s’ha seguit el criteri de la resta dels vials de l’entorn.

La nova nomenclatura dels carrers serà de la següent forma

La via sens denominació perpendicular al carrer de Rossell s’anomenarà carrer de Sant Jordi.

El vial que transcorre entre el pont Romà i el camí de l’Ermita passarà a ser camí de Sant Sebastià

La via sense denominació entre el camí Vell de Rossell i la carretera d’Ulldecona, paral·lela al camí de Sant Gregori es nomenarà carrer del Riu Segura.

El carrer entre el vial de Centelles i l’avinguda de Leopold Querol, paral·lel al carrer del Cid s’anomenarà carrer de Beatriz Guttmann.

Els vials de la partida les Capçades passaran a nomenar-se de la següent manera:

Carrer del projecte 18 pel de carrer del Tossal del Rei.

Carrer del projecte 19 carrer pel de les Roques del Masmut.

Carrer del projecte 10 pel de carrer del Mont Caro.

Els vials de la zona del Saldonar es nomenaran de la següent manera:

El carrer del projecte 12 d’Extramurs Saldonar es nomenarà carrer del Puigcampana.

El carrer del projecte 11 pel de carrer del Turmell.

El vial del projecte 24 que transcorre entre l’antiga Nacional 340 i el carrer del Musicòleg Mossén Vicent Garcia Julbe es denominarà carrer de Matilde Salvador.

Per últim, la zona d’esbarjo i parc ubicat a la partida del Portell, proper al pont de Sant Sebastià, passarà a nomenar-se parc de la Paret Blanca.

Advertisement
Advertisement