Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 28 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:38

Advertisement
Advertisement

Villarreal CF: 100 anys fent història

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

El club celebrarà el seu centenari en un acte commemoratiu a l’Estadi de la Ceràmica

Tal dia com avui, un 10 de març de 1923, un grup de vila-realencs aficionats al futbol van decidir crear el Club Deportivo Villarreal. Avui aqueixa iniciativa, actualment anomenada Villarreal Club de Futbol, compleix cent anys d’història. 100 anys amb pujades i baixades, 100 anys d’evolució; des de jugar a la categoria regional fins a consolidarse en la Primera Divisió i competir a nivell europeu, fins i tot, guanyant una Europa League.

El primer president, i membre fundador, va ser el el farmacèutic José Calduch Almela. Encara que el club es va crear a l’any 1923 no va ser fins una dècada després quan va començar a participar en competicions oficials. No obstant, des del primer moment el club va tindre les idees molt clares i el mateix any de fundació es va adquirir un terreny de deu fanecades a la partida ‘El Madrigal’, on es va construir el ‘Campo de Deportes’ que anys després canviaria el seu nom a ‘El Madrigal’.

En l’any 1942, després de la Guerra Civil, el Club Deportivo Villarreal va desaparèixer, pero el futbol es seguia practicant al poble. Quatre anys després, la directiva del Club Atlético  Foghetecaz, un equip del poble, va decidir federar el club i crear el CAF Villarreal per a tornar a competir. En juny de 1954, amb la temporada acabada, i apreciant l’evolució i el creixement del club, la junta directiva va acordar canviar el nom del club al nom que avui en dia continua tenint: Villarreal CF. 

Durant uns anys el club va seguir treballant i lluitant per millorar poc a poc. En la temporada 1968-70 el treball va donar fruit i el Villarreal va aconseguir el primer ascens a Segona Divisió, la categoría de plata del futbol espanyol. A continuació, el club va tindre uns anys no tan bons on va perdre la categoria de nou i durant dos dècades va estar lluitant en Tercera Divisió i altres categories regionals. 

En 1990, baix la presidencia de Pascual Font de Mora, el club va començar a resurgir i en tan sols dos anys va aconseguir tornar a la Segona Divisió, competició que no va abandonar fins que en la temporada 1997-98, per primera vegada en la seua història, el Villarreal va lograr pujar a la Primera Divisió. Aquesta gesta va ser aconseguida gràcies a l’arribada de l’actual president del club, Fernando Roig, i de José Manuel Llaneza que es van proposar fer-ho i ho va aconseguir. La temporada després, l’equip va tornar a descendir a Segona Divisió. No obstant això, va aconseguir quallar una gran campanya i va tornar a ascendir a la Primera Divisió.

A partir del segon ascens, el Villarreal CF només ha fet que créixer. Va aconseguir un tercer lloc en la Lliga 2004-05, van arribar i van competir en les semifinals de la Champions League de 2005-06 i van aconseguir un subcampionat de lliga en la temporada 2008-09. No obstant això, desgraciadament, una mala temporada 2011-12 els va condemnar i van descendir a Segona Divisió, resultant un dur colp per a un club que arribava en alça. Després d’això, el club va aconseguir mantindre grans jugadors per a lluitar per l’ascens en la següent temporada i, malgrat no començar amb bon peu, van aconseguir tornar a la temporada següent.

Arran de la seua tornada a l’elit, i després d’uns anys de lluita, el Villarreal CF va consagrar la seua marxa per Europa aconseguint el primer títol en la seua història. I quin títol! En la temporada 2020-21 el club groc va alçar el títol de campió de l’Europa League en una final disputada a Polònia enfront del Manchester United, aconseguint així la seua època més daurada. La temporada següent va aconseguir arribar a les semifinals de la Champions League deixant arrere grans equips com la Juventus de Torí o el Bayern de Munic. 

100 anys d’història que culminaran aquesta nit amb un gran acte en l’Estadi de la Ceràmica on l’afició podrà gaudir d’un espectacle per commemorar l’aniversari del seu club.

centenario villarreal acto
Exjugadores, dirigentes y autoridades se han dado cita en el Auditori de Vila-real para este entrañable acto.
Advertisement
Advertisement