viernes, 22 de octubre, 2021  |  
El Servei d’Atenció Domiciliària de la Vilavella atén a més d’una vintena de veïns cada dia El Servei d’Atenció Domiciliària de la Vilavella atén a més d’una vintena de veïns cada dia

- 6 marzo, 2020 -

11 veïns en el torn de demà i 12 en el de vesprada reben la seua atenció gràcies a la inversió municipal El Servei d’Atenció Domiciliària de la Vilavella atén a més d’una vintena de veïns cada dia

11 veïns en el torn de demà i 12 en el de vesprada reben la seua atenció gràcies a la inversió municipal

Castellón Información

L’Ajuntament de La Vilavella ha apostat des del primer dia per l’atenció social i sobretot per la integració dels més majors. És una aposta de l’equip de govern que els majors se senten útils i puguen relacionar-se amb normalitat tant amb els més xicotets com amb la resta dels veïns. Sense anar més lluny, els participants de la Unitat de Respir del municipi realitzen joguets tradicionals per als xiquets de la guarderia, el detall que es va donar el dia contra la Violència de Genere també va ser obra d’esta agrupació.

De l’horari d’atenció de matí i vesprada en la qual treballa la Unitat de Respir, la Diputació de Castelló sufraga les tres primeres del matí, la resta és a càrrec de la inversió municipal. Actualment este servei atén 11 usuaris al matí i a 12 a la vesprada.

Quant al Servei d’Atenció Domiciliària, pel número de població a l’Ajuntament de la Vilavella li correspon una persona contractada quatre hores al dia, però en canvi es va reforçar amb dues treballadores que fan un total de 10 hores, doblegant així els requisits que exigeix la Diputació de Castelló. Una ajuda que arriba a 23 veïns tots els dies, de manera que cap sol·licitud a la Vilavella es va quedar sense atendre.

Actualment la Diputació de Castelló exigeix una assistència social al 70%, a l’Ajuntament de la Vilavella s’ha posat un especial interés en l’ajuda directa al ciutadà en lloc d’en la labor burocràtica. Domingo Rodríguez, regidor de Serveis Socials ha apuntat que assegura que “entenem que a mesura que vaja evolucionant el poble, els serveis socials hauran de canviar segons les necessitats de la localitat”.

Des de Serveis Socials enguany s’han dut a terme també altres projectes, com la creació per primera vegada d’un punt violeta en les festes, la creació del Consell de Salut, que com explica Rodríguez “aporten idees per a millorar el nostre la Vilavella dins de les nostres possibilitats”.

Whatsapp Telegram