miércoles, 27 de octubre, 2021  |  
La Vilavella prepara activitats per a tots els públics amb la celebració de Sant Sebastià La Vilavella prepara activitats per a tots els públics amb la celebració de Sant Sebastià

- 15 enero, 2020 -

Les Festes van iniciar el seu programa el passat 7 de gener i s’estendrà fins al diumenge 26 La Vilavella prepara activitats per a tots els públics amb la celebració de Sant Sebastià

Les Festes van iniciar el seu programa el passat 7 de gener i s’estendrà fins al diumenge 26

Castellón Información

La Vilavella va iniciar el seu programa de Festes en honor a Sant Sebastià el passat 7 de gener i s’estendrà fins al diumenge 26, que omplirà el terme municipal d’activitats culturals, festives i esportives.

Els actes centrals de les Festes començaran el divendres 17 a les 19.30 amb la inauguració del ‘XXXVI Concurs de Fotografia Enrique Escrig, Sant Sebastià 2020’ i eixe mateix dia a les 20.00 h en el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura, es durà a terme un Concert a càrrec de l’Escola de Superior de Música d’Alt Rendiment; ESMAR SAX & SOUND, dirigit per la concertista internacional Xelo Giner.

El dissabte 18 es continuarà amb la inauguració de l’Exposició d’Obra Pictòrica de l’artista local Antonio Sánchez, a partir de les 12 h en la Caixa Rural. Ja a la vesprada, arribarà el moment dels més xicotets del municipi amb la fira per als xiquets, en la que totes les atraccions tindran un preu d’1 € i a les 20 h, el Revol anunciant la festa.

San Sebastián La Vilavella1

Per a continuar amb els esdeveniments, el diumenge 19 a les 22 h, els dolçainers i tabaleters El Trull de Vila-real i l’Agrupació Musical Artística Santa Cecília de La Vilavella acompanyaran a la imatge del Patró Sant Sebastià a casa del Jutge de Pau Rodrigo González Martínez, amb el següent recorregut: Plaça La Vila, Sant Josep, Sant Sebastià, Barranc, Barranquet, Forn Nou, Cova Santa. A continuació, Nit de Vela amb la Rondalla Vilavellera.

El dia més important serà el dilluns 20, ja que se celebrarà la Festa Major a les 6.30 h, amb el Cant de l’Aurora, organitzat per la Confraria de la Mare de Déu del Rosari, a continuació a les 8.30 h, arribarà la Cercavila a càrrec de l’A.M.A. Santa Cecília amb la ‘Diana’.

En acabar, a les 10.30 h, serà el moment de l’acompanyament de la imatge del Patró Sant Sebastià des del domicili del Jutge de Pau Rodrigo González Martínez fins a Església Parroquial, amb el següent recorregut: Plaça Juan XXIII, Sant Antoni, Sant Vicent, plaça de La Vila. Seguidament pujada a l’ermita amb la relíquia. A continuació, Missa Solemne presidida pel Rector de la Parròquia, D. Ignasi del Villar i Santaella. Predicarà el Rvdo. D. Pedro Cid Requena, Rector de la Basílica El Salvador de Borriana. La Missa serà cantada per la Coral de La Vilavella dirigida per Sr. Joaquín Mechó Nebot.

En finalitzar la missa es cantaran els Gojos i l’Himne de Sant Sebastià i es dispararà la mascletada. A les 19.00 h se celebrarà la Processó de la imatge del Patró S. Sebastià pels carrers de costum, acompanyada per la Colla de Dolçainers El Trull de Vila-real i l’A.M.A. Santa Cecilia de La Vilavella. En finalitzar la processó, disparada de traca i focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja.

Després d’una jornada molt intensa en honor a Sant Sebastià, el dimarts 21 a les 9.30 h, tindrà lloc la Missa d’ànimes pels difunts de La Vilavella a l’Església Parroquial.

El dijous 23 a les 20.00 h, en el Saló d’actes de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, es podrà disfrutar de la Conferència “Els alemanys a La Vilavella i a Nules. Fets dels segles XIX i XX” a càrrec de l’historiador Miguel Ángel Sanz.

A les portes del cap de setmana, el divendres 24, en el C.E.I.P. José Alba, es durà a terme un Taller d’Educació Financera; “Finanzas que te hacen crecer”; dirigit a l’alumnat de sisé de Primària, organitzada per Caixa Rural GCC.

Ja a la vesprada, per una banda, a les 19.00 h, en el soterrani de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, s’inaugurarà l’Exposició de Bonsais a càrrec de l’Associació Local, i per l’altra, a les 20.00 h, en el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, es presentarà el Projecte del Castell de La Vilavella, a càrrec de Camilla Mileto i Fernando Vegas, directors del Projecte d’Intervenció.

El dissabte 25 a les 19.30 h, al saló d’Actes de la Caixa Rural, es farà la Presentació de la XX Marxa de Muntanya de Sant Sebastià. Patrocinat per la Caixa Rural Vilavella GCC i seguidament.

Gala de l’Esport

Dins del programa de Festes cal destacar la Gala de l’Esport, que tindrà lloc el dissabte 25 al Saló d’Actes de la Caixa Rural. En esdeveniment busca reconéixer als esportistes locals, així com a les entitats esportives que durant el 2019 van aconseguir diferents èxits en els seus respectius àmbits.

Per a finalitzar, el diumenge 26, serà un dels dies més esperats tant pels veïns de la Vilavella com per als dels pobles del voltant, ja que es podrà disfrutar de la Tradicional Fira de Sant Sebastià.

XX Marxa de Muntanya de Sant Sebastià

El dia 2 de febrer a les 9 h serà el moment de la XX Marxa de Muntanya de Sant Sebastià, un acte molt important per als corredors de muntanya, amb eixida i tornada a la plaça de la Vila i amb un recorregut de 17,25 km per als que disputen la marxa competitiva i 11 km per al sender i el junior.

Els corredors hauran de pagar cinc euros per a fer la inscripció.

Whatsapp Telegram