Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 18:41

Vila-real apura les festes de Sant Pasqual amb la cloenda dels bous, acte de les noces d’or i concert

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat viu l’última jornada d’exhibicions taurines i celebra l’acte d’homenatge de les parelles que fan 50 anys de casats. El concert de La edad de oro del pop español, protagonista del cartell musical del dissabte a poques hores de tancar la semana de festejos patronals

Vila-real apura les últimes hores de les festes de Sant Pasqual i ho fa amb més d’una vintena d’actes que tindran com a protagonistes els bous en la cloenda del cartell taurí. Dos exemplars cerrils i altres de corro centraran l’activitat en el recinte de bous al carrer.

Així, els primers en eixir als carrers serán els bous i vaques de la ramaderia de Miguel Parejo a les 11 del matí. De vesprada l’exhibició será doble amb ‘Cisquera’, de Peñas Blancas, i ‘Tortolito’, de Núñez de Tarifa. La comissió de penyes patrocina els dos bous, que tornaran al recinte a les 23 hores per a les embolades nocturnes.

A banda, la penya Picú acollirà al carrer Major Sant Doménec el macrodinar de penyes, un moment de germanor per a integrants de les diferents entitats del poble després del macrosopar multitudinari d’anit. La Junta de Festes va enllestir les taules i cadires per a 2.900 persones en la plaça del Llaurador.

Les que també estan de festa hui són les parelles que porten 50 anys casades. L’Auditori Municipal acull a migdia l’acte de homenatge de les noces d’or matrimonials, que repasarà l’actualitat de Vila-real el 1974, quan les parelles homenatjades es van casar. A més, a la plaça de Sant Pasqual es reuniran els Pasqual i Pasquala, així com les persones que porten Villarreal de cognom, trobades que organitza la Junta de Festes.

La música també tindrà un espai protagonista en la programació de hui. La muixeranga a migdia i el ‘megatardeo remember’ de vesprada al Recinte de la Marxa són algunes de les propostes. A més, les penyes Malfardats, Beu i Fuig, Bequelló, Bravatell i La Penúltima també apostaran per actuacions en els seus casals.

El dia acabarà amb el concert de La edad de oro del pop español que, com tots el concerts programats per l’Ajuntament, serà gratuït. Començarà a les 23.30 hores a la plaça Major i després la festa es traslladarà al Recinte de la Marxa, on està previst el San Pascual Closing Fest com a cloenda del recinte.