lunes, 30 de noviembre, 2020  |  
Vilafamés comptarà amb 18.000 euros per a la redacció del seu pla especial de protecció del casc històric Vilafamés comptarà amb 18.000 euros per a la redacció del seu pla especial de protecció del casc històric

- 15 julio, 2019 -

Longi Gil destaca que “és l'ordenació de les actuacions urbanístiques, dels projectes d'obra i de les actuacions de rehabilitació" Vilafamés comptarà amb 18.000 euros per a la redacció del seu pla especial de protecció del casc històric

Longi Gil destaca que “és l’ordenació de les actuacions urbanístiques, dels projectes d’obra i de les actuacions de rehabilitació»

Castellón Información

La Conselleria d’Educació i Cultura ha concedit una subvenció de 18.100 euros destinada a la redacció del Pla Especial de protecció del conjunt històric de Vilafamés. La petició de subvenció i la redacció del Pla Especial la va impulsar Longi Gil, des de l’anterior Regidoria de Cultura i Patrimoni que gestionava el grup Triem Vilafamés.

El debat sobre el Pla Especial per a la conservació del nucli antic es va iniciar en octubre de 2016, amb motiu de les I Jornades sobre el Patrimoni de Vilafamés i amb de la participació d’un important grup d’arquitectes i professionals de la construcció. Més recentment, el Pla Especial es va presentar al veïnat de Vilafamés en abril de 2019, amb una important assistència de públic interessat que va omplir la sala de plens. La presentació va estar a càrrec de l’arquitecte Antonio Agost, autor del projecte en procés de redacció que hi haurà de passar per la revisió de l’arquitecta municipal, Esther Franch, i per un període de presentació d’al·legacions abans de ser aprovat pel ple municipal.

La finalitat del Pla Especial, segons senyala Longi Gil “és l’ordenació de les actuacions urbanístiques, dels projectes d’obra i de les actuacions de rehabilitació que es desenvolupen en el conjunt històric de Vilafamés” Un conjunt arquitectònic declarat BIC (Bé d’Interés Cultural) en 2005 i considerat com un dels pobles més bonics d’Espanya.

Google+
Whatsapp Telegram