viernes, 28 de enero, 2022  |  
Vila-real utilitzarà el Whattsapp per a informar els veïns de l’actualitat municipal i de les informacions de serveis i obres Vila-real utilitzarà el Whattsapp per a informar els veïns de l’actualitat municipal i de les informacions de serveis i obres

- 14 agosto, 2019 -

Benlloch presenta el 'Pregoner del Segle XXI' que en el seu programa pilot informa de les obres d'emergència al CEIP Escultor Ortells Vila-real utilitzarà el Whattsapp per a informar els veïns de l’actualitat municipal i de les informacions de serveis i obres

Benlloch presenta el ‘Pregoner del Segle XXI’ que en el seu programa pilot informa de les obres d’emergència al CEIP Escultor Ortells

Castellón Información

Vila-real ‘tiràra’ de ser ciutat referència en la innovació i comptarà amb un nou format digital que pretén millorar la informació a la ciutadania a través de l’ús de les noves tecnologies. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat el Pregoner del Segle XXI, el bàndol municipal 3.0, en un programa pilot que comptarà amb la participació ciutadana per a la seua definició i millora per a esta nova eina. Amés, aquest nou programa també implica un pla de millora i reimpuls en l’ús municipal de les noves tecnologies. “Volem arribar a quant més gent millor aprofitant el major canal de comunicació que avui en dia tots tenim, el Whattsapp”, ha anunciat.

Aquesta acció a desenvolupar és un programa pilot que recupera l’esperit dels populars pregoners, adaptats al segle XXI i a través de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i plataformes de comunicació. Aquest “bàndol 3.0” adoptarà inicialment dos formats: un bàner estàtic amb informació de servei que ja ha començat a testar-se en successos com els episodis de pluges torrencials; i un bàner en vídeo a partir d’imatges fixes i lletra sobreimpresa, que llança el seu primer exemplar hui mateix, amb la informació relativa a les obres d’emergència en el col·legi Escultor Ortells. Tots dos arranquen amb la fórmula “L’Ajuntament de Vila-real fa saber…” i es reserven per a comunicacions de servei d’especial transcendència per a la ciutadania.

“La comunicació es una de les nostres principals preocupacions i per això hem decidit apostar fort per este nou sistema”, ha destacat el municíp durant el acte de presentació.

enlloch recorda que l’Ajuntament de Vila-real ha sigut pioner en qüestions com la implantació de l’Administració electrònica o l’emissió en streaming dels plens municipals a través del canal municipal de Youtube. L’aplicació per a mòbils Vila-real o la incorporació a la comunicació municipal de les noves eines de comunicació social, amb perfils en Facebook, Twitter, Instagram, Flickr i Youtube, són unes altres de les mesures que s’han anat adoptant en els últims anys.

“A Vila-real som líders en innovació, membres de la xarxa Innpulso, vam ser els primers de la província a tindre el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació i també tenim la presidència de la Xarxa valenciana de ciutats per la innovació”, ha destacat Benlloch.

Participació ciutadana

Per a això, “es tracta encara d’un programa pilot, que volem anar polint i millorant a partir dels suggeriments dels veïns i veïnes, estudiant la reacció a aquesta eina i obrint-la a la participació a través de plataformes que s’aniran coneixent, tot incorporant mecanismes que permeten garantir que no es puga fer cap ús fraudulent”, avança l’alcalde. Quan el projecte siga definitiu, es presentarà formalment en un acte públic en el qual Benlloch vol rendir també homenatge a la figura dels antics pregoners.

“Antigament, el pregoner anava pel poble amb la seua corneta i recitava els bàndols municipals amb informació d’interés. La vida ha canviat molt, però Vila-real continua mantenint l’esperit de poble, en eixa dicotomia poble-ciutat que ens fa únics, i per això volem recordar als nostres pregoners”, ha conclòs Benlloch.

Whatsapp Telegram