miércoles, 18 de mayo, 2022  |  
Vila-real promou a Fitur la primera fira d’esport i turisme: Turesport se celebrarà del 26 al 29 de maig Vila-real promou a Fitur la primera fira d’esport i turisme: Turesport se celebrarà del 26 al 29 de maig

- 19 enero, 2022 -

L'enclavament on es duran a terme gran part de les activitats serà el Termet, però també s'utilitzaran altres zones Vila-real promou a Fitur la primera fira d’esport i turisme: Turesport se celebrarà del 26 al 29 de maig

L’enclavament on es duran a terme gran part de les activitats serà el Termet, però també s’utilitzaran altres zones

A.K.H/Castellón Información

Turesport‘ ha arribat a Madrid. El regidor de Turisme, Diego A.Vila, ha presentat a la Fira Internacional de Turisme, Fitur, el que serà el nou gran atractiu de la ciutat. ‘Turesport és la primera fira provincial de turisme i esport, un esdeveniment que aglutinarà tota l’oferta esportiva local, però també es convertirà en un aparador de les diferents propostes que els esportistes i visitants poden trobar a les comarques castellonenques.

El punt de trobada de més de 70 empreses de turisme esportiu

El 26, 27, 28 i 29 de maig es viurà “l’esdeveniment experiencial” tal com ha explicat el director de Turesport, Pedro Nebot: “serà el punt de trobada de les més de 70 empreses de turisme esportiu i actiu de la província”. L’enclavament triat és el paratge del Termet, ja que compta amb zones naturals, d’asfalt i aigua, on s’exhibirà tota l’oferta, de manera que els visitants puguen gaudir d’aquesta fira vivencial i practicar les diferents disciplines esportives i activitats.

La fira comptarà també amb una zona professional per a facilitar el contacte entre visitants, empreses i institucions, que estarà situada en la zona de Cavallerisses. Així mateix, en el Centre de Congressos El Molí es realitzaran també presentacions, conferències i altres activitats en el marc d’aquesta primera trobada d’empreses a la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de “promoure sinergies entre les pròpies empreses de la zona, visitants i proveïdors”, segons Nebot. A més, en el vessant educatiu, Turesport donarà a conéixer els beneficis de totes les activitats i les possibilitats d’un futur laboral per a estudiants de l’àmbit esportiu i turístic.

Experiència, promoció i educació en la fira provincial

La fira experiencial estarà dividida en diverses zones: en la part esquerra del paratge se situaran les empreses d’esports de naturalesa (senderisme, cicloturisme, tir amb arc, zones d’entrenament funcional, golf, etc); en la part dreta es promocionaran els esdeveniments esportius de la província; en l’assut i el pont sobre el Millars s’instal·laran les zones d’escalada i cordes; el pàrquing serà l’aparador per a les empreses de motor mentre que en la piscina i el riu es podrà gaudir d’activitats aquàtiques (caiac, submarinisme, paddle surf, tirolines aquàtiques). La fira també comptarà amb oferta d’allotjaments turístics i una àrea per a les activitats d’equitació en el passeig Botànic Calduch.

Per què Vila-real?

El regidor de Turisme ha recordat que “al costat dels nostres clubs i esportistes locals, la gran fortalesa de Vila-real, i el que ens converteix en un destí atractiu per a tota mena de competicions, campus o clínics esportius, són els 76.000 metres quadrats d’instal·lacions esportives amb els quals comptem, en una xarxa que s’ha triplicat en els últims 10 anys”. Tres piscines cobertes i una a l’aire lliure, cinc pavellons esportius (un pavelló per cada 10.000 habitants) i 17 camps de futbol, comptant les instal·lacions del Villarreal CF, resumeixen l’aposta que l’equip de govern ha fet en aquesta última dècada per la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport.

Vila també ha recordat l’any esportiu clau que ha suposat 2021 per a Vila-real, amb la victòria del Villarreal CF a l’Europa League, l’ascens del Villarreal CF femení, i els assoliments olímpics de Sebastián Mora i Pau Torres. A més, el regidor de Turisme s’ha mostrat esperançat de poder recuperar prompte el ritme pre pandèmia d’esdeveniments esportius, amb 120 anuals, i més de 21.000 participants. “El turisme esportiu és un sector en auge que hem de continuar potenciant”, conclou.

Whatsapp Telegram