Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

Vila-real tanca el balanç de les bonificacions de l'IBI a negocis locals amb més de 700.000 euros en dos anys

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

En el 2022 l'Ajuntament ha atés 365 peticions per part de titulars de negocis o propietaris de locals

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real va aprovar ahir les dues últimes bonificacions del 95% de l'IBI als locals amb negocis, en resposta a les al·legacions presentades per dos establiments, tancant d'aquesta manera un balanç amb més de 700.000 euros bonificats en dos anys en una mesura pionera aplicada per l'Ajuntament de Vila-real per a pal·liar els efectes de la crisi en l'economia local. La mesura d'estímul fiscal, acordada en el si de la Mesa del Pacte local pel renaixement de la qual formen part tots els grups municipals i aplicada en 2022 per segon exercici consecutiu, ha tingut com a objectiu ajudar a la reactivació de sectors especialment perjudicats per la pandèmia.

En concret, en 2022 s'han atés 365 peticions per part de titulars de negocis o propietaris de locals en els quals se situen activitats com escoles infantils, acadèmies, hostaleria, oci, comerç minorista, transport, serveis de cuidat personal i activitats esportives. Més de 385.000 euros bonificats per a afavorir la recuperació econòmica que se sumen als 335.000 euros de l'any passat en un balanç que supera els 700.000 euros en els dos últims exercicis.

“La gestió i els efectes de la pandèmia, sumada a l'encariment exponencial de la factura energètica i a la inflació desbocada està posant en greus dificultats les finances de l'Ajuntament, situació que ens han portat també a aprovar una relació de pagaments en aquest Ple de 300.000 euros per a fer front al sobrecost energètic i dels fems de final d'any. Malgrat totes aquestes dificultats, no deixem d'estar al costat de les nostres empreses i per això hem deixat d'ingressar en aquests dos anys prop de 700.000 euros en aquestes bonificacions de l'IBI”, explica el regidor d'Hisenda, Xus Madrigal. El gruix dels negocis bonificats correspon a comerços minoristes i restauració.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí