jueves, 26 de mayo, 2022  |  

- 23 octubre, 2020 -

Benlloch anuncia que els mercats de verdura i fruita i roba no es trasladaran al centre de moment per a garantir la seguretat

Benlloch també ha explicat que els mercats de verdura i fruita i roba no es trasladaran al centre de moment per a garantir la seguretat

Soumaia Nejjar/Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, anuncia en roda de premsa la cancel·lació de la Fira de Santa Caterina, a un mes vista, després de l’augment de casos de Covid-19que s’està produint en els últims dies i davant la imminent toc de queda que sembla que s’instaurarà i que recolza al 100%. Benlloch assegura que vol evitar falses expectatives en les venedors que venen d’altres punts d’Espanya i que tinguen coneixement de la situació amb temps. “És una de les tres festes d’interés turístic provincial que tenim i és la més propera, aleshores no podem arriscar-nos, a pesar que Vila-real no tenim males dades però som una ciutat receptora d’habitants d’altres pobles i podem arribar a albergar fins a 80.000 persones en un dia i una fira com aquesta suposaria un sobreesforç molt gran hui dia, per això hem decidit suprimir-la, ja que s’estima que el 90% dels contagis són d’origen social”, explica.

D’aquesta manera, la responsabilitat i la prudència davant l’evolució de la pandèmia i les noves restriccions que a nivell autonòmic i nacional es preveuen per a combatre el virus han portat a l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real a decidir finalment la suspensió de la fira de santa Caterina, prevista per al pròxim 29 de novembre.

En aquest sentit, el primer edil s’ha referit a la situació en altres municipis de l’entorn i la previsió que serà necessari adoptar noves restriccions a nivell autonòmic i nacional, com el toc de queda anunciat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.  L’alcalde ha recordat que es calcula que fins a 15.000 persones passen per la fira cada any, ha explicat que s’estava treballant en un dispositiu especial amb un total de huit recintes diferenciats, amb els corresponents controls d’aforament i mesures d’higiene, però “davant la situació actual, que en molts altres llocs estan tenint problemes per a fer aquest tipus d’activitats més grans, fer aquest sobreesforç no tindria sentit”. “Suspenem la fira d’enguany per a poder celebrar la de 2021”, assegura. Benlloch ha explicat a més que l’anunci de la suspensió es fa ara quan encara falta un mes per a la seua celebració perquè “en aquesta fira participen venedors de tota Espanya, molts dels quals ja s’han interessat per a acudir, i no podem generar expectatives”.

Benlloch també ha explicat que els mercats de verdura i fruita i roba que se celebren enfront dels jutjats i al CEM en dimecres i dissabte continuaran on estan per a garantir la seguretat i no es traslladaran al centre, “ja que fins ara han funcionat molt bé. Ens costa 10.000 euros mensuals posar en marxa totes les mesures de prevenció i encara que vam assegurar que podríem traslladar la venda ambulants al centre per a dinamitzar l’activitat en el comerç de la zona,en aquests moments provocaria una distorsió molt gran en la via pública, ja que necessitaríem més espai per a les parades per a mantenir la distància de seguretat necessària i aixó és més difícil en el centre”, apunta.

Benlloch ha afirmat, no obstant això, que l’Ajuntament sí que continuarà impulsant la celebració de xicotetes activitats i espectacles, amb aforaments més reduïts, i sempre amb tots els protocols anti covid-19, “mentre la llei ens ho permeta” com “una manera de mantindre l’equilibri entre salut i economia”. A més, ha recalcat que “hem sigut un exemple en demostrar que es pot tornar a posar la ciutat en marxa de manera segura si es prenen mesures”.

Finalment, l’alcalde ha demanat responsabilitat a la ciutadania en relació a la celebració de trobades familiars i d’amics. “El nostre sistema sanitari està esgotat i sobrecarregat i després de la batalla de fa pocs mesos. A més les malalties ordinàries encara estan ací i estan patint els efectes de la pandèmia i  la majoria dels afctats son asintomàtics, tot això fa que es forme una bomba de relojería que por estallar en qualsevol moment”, indica.

 

 

Whatsapp Telegram