sábado, 19 de junio, 2021  |  
Vila-real demanarà a Generalitat una solució al defecte de la coberta del pavelló del CTE  que frena la pràctica esportiva Vila-real demanarà a Generalitat una solució al defecte de la coberta del pavelló del CTE  que frena la pràctica esportiva

- 19 abril, 2021 -

La Junta de Govern aprovarà suspendre les activitats per les filtracions i la reclamació de les despeses de les reparacions fetes, 100.000 euros Vila-real demanarà a Generalitat una solució al defecte de la coberta del pavelló del CTE  que frena la pràctica esportiva

La Junta de Govern Local aprovarà a més la suspensió de les activitats en el poliesportiu a causa de les deficiències i la reclamació a la Conselleria de les despeses de les reparacions realitzades pel consistori des de 2015, que ascendeixen a 100.000 euros.

Cal recordar que l’obra, a càrrec de Ciegsa; va ser una infraestructura inaugurada en 2011 que va costar prop de 30 milions d’euros. L’actuació, segons la memòria elaborada pels tècnics de Territori, tindria un cost de 518.000 euros

Castellón Información

La Junta de Govern Local aprovarà demà una proposta del regidor d’Esports per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana, propietària del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE), que solucione el defecte d’estructura que presenta la coberta del pavelló d’aquesta instal·lació i que provoca continus problemes de filtracions, impedint la pràctica esportiva. En l’escrit que ha elevat l’edil d’Esports i Salut, Javier Serralvo, a la Junta de Govern Local, s’exigeix a més al govern autonòmic, concretament a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que assumisca el cost de la despesa que des de 2015 ha suposat per al consistori la realització de diferents reparacions en el pavelló i que ascendeix a més de 100.000 euros. Així mateix, també s’acordarà la suspensió de les activitats que es realitzen en el pavelló fins que s’esmenen les deficiències detectades.

“El Centre de Tecnificació Esportiva és un exemple de la nefasta gestió del Partit Popular i els sobrecostos de l’empresa pública Ciegsa; una infraestructura inaugurada en 2011 que va costar prop de 30 milions d’euros però que presenta un greu defecte estructural en la coberta del pavelló”, assegura Serralvo, qui recorda que “ens trobem davant una situació idèntica a la del col·legi José Soriano, també construït per Ciegsa, i el sostre del qual ha hagut de ser substituït per complet, a petició d’aquest equip de govern, una inversió que ha assumit l’actual Conselleria”.

De la mateixa manera, el govern local sol·licita ara que aquest departament autonòmic es faça càrrec de reposar la coberta del pavelló del CTE, una actuació que, segons la memòria elaborada pels tècnics de la Regidoria de Territori tindria un cost de 518.000 euros. “Estem davant un defecte greu de construcció”, insisteix el regidor d’Esports, qui recorda que el CTE és propietat de la Conselleria, que va signar una encomana de gestió a favor de l’Ajuntament a l’octubre de 2014.

Segons recull l’informe del cap del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, el defecte estructural en la coberta del pavelló “obliga a actuar de manera urgent, amb el tancament del poliesportiu del CTE per a evitar possibles danys en usuaris i actuar en la substitució del sistema d’impermeabilització de la coberta que presenta des del primer moment defectes importants”.

En aquest sentit, l’informe de situació recorda que l’SME va iniciar la gestió del centre de tecnificació a l’octubre de 2015 i “amb les primeres situacions de pluja, comencen a aparéixer filtracions d’importància en la coberta ‘deck’ del pavelló poliesportiu”. Aquestes filtracions afecten “ el fals sostre interior, graderies, zona tècnica del sostre i a la pròpia pista poliesportiva de parquet”. Així mateix, es constata que, en episodis d’inclemències meteorològiques, “en cap cas la coberta deck impermeable pot protegir íntegrament la instal·lació amb l’agreujant d’acumular la pluja a la coberta mantenint les filtracions dies després de les inclemències climatològiques”. Aquestes deficiències “produeixen goteres i filtracions incontrolades per damunt del fals sostre que, especialment a través de les zones no accessibles, afecten a tot l’edifici, especialment a la tarima de les pistes de joc”, conclou l’informe.

Aquest fet ha portat a l’SME a traslladar als clubs que habitualment utilitzen aquest pavelló a altres instal·lacions municipals, una solució que s’ha pogut adoptar “gràcies a que en els últims anys, en la nostra aposta per la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport, hem generat una àmplia xarxa de recintes esportius”, assegura Serralvo.

El regidor ha explicat que la problemàtica de la coberta del pavelló del CTE ha sigut traslladada a la comissió mixta de seguiment del conveni d’encomana de gestió, celebrada el 9 d’abril de 2021, en la qual es va acordar donar trasllat de l’informe a les administracions afectades. Serralvo també ha recordat que la Conselleria té també pendent donar una resposta a la proposta de l’Ajuntament d’ampliar a deu anys el conveni d’encomana de gestió.

El CFS La Unión

En una mostra de solidaritat, fa escasos dies, el CFS La Unión va informar que han decidit edir l’assignació econòmica que eks correspondria aquesta temporada, perquè siga destinada a la reparació del sostre del centre de tecnificació esportiva (CTe). “No és gran cosa, però per alguna cosa es comença i així ajudar al fet que el club Vilasport i el club Esportiu Bàsquet Vila-real, prompte puguen tornar a la seua casa. Instem a tots els clubs esportius de Vila-real, al fet que cedisquen, si ho creuen convenient, part de les assignacions econòmiques que l’Ajuntament atorgarà enguany, per a les reparacions que el CTE”, van indicar.

Per altra banda, van instar al conseller Marzà, “que ens tire una mà i col·labore a costejar les despeses d’aquesta reparació, abans que el sostre del CTD ens caiga damunt”, van assenyalar. 

Whatsapp Telegram