Noticias Castellón
domingo, 04 de diciembre del 2022 | Última actualización: 01:39

Vila-real es converteix en la seu del municipalisme amb la primera delegació del Fons Valencià per la Solidaritat

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte pretén erradicar la pobresa i contribuir a la igualtat d'oportunitats amb els recursos d'ajuntaments i mancomunitats

Castellón Información

Vila-real es convertirà en la seu del municipalisme solidari de la província de Castelló després que el Fons Valencià per la Solidaritat -l’associació que suma els esforços i recursos dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana i els destina a projectes per a erradicar la pobresa i contribuir a la igualtat d’oportunitats- i l’Ajuntament hagen signat un conveni de col·laboració per tal d’obrir una nova oficina tècnica del Fons a la localitat. A la signatura del conveni han participat José Benlloch, alcalde de Vila-real; Álvaro Escorihuela, president del Fons Valencià i regidor de l’Ajuntament de Vila-real; el gerent del Fons, Esteve Ordiñana, i el tècnic de l’entitat, Natxo Peñarroja.

Amb el conveni s’acorda que l’Ajuntament vila-realenc aportarà l’espai i l’associació per la solidaritat l’experiència i els recursos, tant humans com materials. Aquesta nova oficina, que se suma a la de Xàtiva (província de València), treballarà amb l’objectiu de consolidar l’expansió del municipalisme solidari a la província de Castelló, on actualment formen part de l’entitat 11 ajuntaments i un mancomunitat (Almenara, Benassal, Betxí, Castelló de la Plana, Morella, Nules, Onda, Sant Mateu, Teresa, Vila-real i la Mancomunitat dels Ports), representant els municipis castellonencs que formen part del Fons a quasi un 50% de la població de la província.

Una altra finalitat de l’expansió del Fons a la província de Castelló és la d’apropar l’activitat, tant en matèria de cooperació internacional al desenvolupament com en educació per al desenvolupament i la ciutadania global, a la població castellonenca.

L’expansió i descentralització del Fons, materialitzada amb la pròxima obertura de la nova oficina a Vila-real, respon a la voluntat dels socis de l’entitat municipalista, els quals aprovaren per unanimitat en l’Assemblea General Ordinària de 2019, el Pla Estratègic del Fons 2019-2021 on es reflecteix l’estratègia de territorialització i descentralització de l’associació durant el termini d’execució del pla amb els objectius d’enfortir institucionalment el Fons i el municipalisme solidari per així poder ampliar els projectes de cooperació internacional al desenvolupament i d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global i en conseqüència contribuir amb major força a un desenvolupament més humà, just, equitatiu i sostenible arreu del món. La ciutat de Vila-real és sòcia del Fons des de fa set anys i actualment n’ostenta la presidència.

El president del Fons Valencià ha celebrat l’expansió del Fons: “Vila-real és un municipi profundament compromès amb la cooperació al desenvolupament i amb les polítiques de sensibilització de la societat per a col·laborar en el desenvolupament i la igualtat d’oportunitats en els països empobrits”. “Amb aquesta nova obertura, el Fons realitza una aposta de gran envergadura per territorialitzar i expandir el municipalisme valencià solidari a la província de Castelló”, assenyala Escorihuela.

En la mateixa línia, l’alcalde de Vila-real ha destacat l’aposta de la ciutat per afavorir la cooperació amb els països en desenvolupament i el foment de la solidaritat. “Vila-real ha sigut sempre una ciutat solidària i referent en matèria de cooperació; amb aquest conveni, seguim marcant la pauta en aquest àmbit i treballant de manera conjunta per erradicar les desigualtats i construir un món millor”, conclou Benlloch.