Noticias Castellón
sábado, 23 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:36

Vila-real resol la concessió de les subvencions de Projectes de Cooperació Internacional de la convocatòria de 2019

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Dotze ONG han sigut beneficiàries i es farà efectiu un primer pagament del 80% de les ajudes, que ascendeix a 199.760,25 euros

Castellón Información/S.N.

El àrea d’Alcaldia de Vila-real ha dictat en els últims dies la resolució definitiva, amb número 6384, de la concessió de subvencions a organitzacions no governamentals per aprojectes de cooperació internacional i foment de la solidaritat de l’exercici 2019. Un total de 15 entitats no governamentals han sol·licitat les ajudes: Fundació Vicente Ferrer, Medicus Mundi Mediterrania, Acció Sense Fronteres, Ilewasi, Karit Solidaris per la Pau, Fundació Noves- Sendes Comunitat Valenciana, Projecte Expedicions Mèdiques Youcanyole, Ameafrica, Delwende, Adecoi, Amor en Acció pel Mon, EDC Natura, Assemblea de Cooperació per la Pau, Associació Solidaritat Perifèries del Món i Creu Roja Espanyola.

El dictamen, publicat en el Butlletí Oficial de la Província a data del 30 de gener, assegura, després d’enumerar tots els tràmits que s’han portat a terme en el procés de sol·licitud fins a la concessió, que ha resolt atorgar a dotze d’elles, en reunir tots els requisits exigits en l’Ordenança Reguladora i en les bases que regeixen la convocatòria, el que suposa un muntant global de 239.700,31 i ha deixat fora a tres, pel mateix motiu, “presentar un projecte l’inici del qual correspon a l’exercici 2020”. D’aquesta manera, s’ha aprovat el reconeixement de l’obligació, el 80% de l’import total de la subvenció a les Organitzacions No Governamentals, que ascendeix a 199.760, 25 euros. 

El responsable de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ja va informar a principis de desembre, quan la Coordinadora Valenciana va manifestar públicament que l’absència d’aquestes ajudes, que la convocatòria de 2019 s’ha anava a resoldre definitivament aviat amb el pagament del 80% de la concessió. I va assenyalar que la convocatòria de 2020 havia a sigut llançada també per emergència a totes les ONG participants en les últimes tres convocatòries de subvencions de l’Ajuntament.