Noticias Castellón
lunes, 20 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Vila-real rep un nou colp jurídic de 12,5 milions que paralitza el pressupost de 2021 i suposa la pròrroga del vigent

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

12 expedients del Jurat d'Expropiació, tant corresponents a recursos municipals contra anteriors resolucions com nous, van ser notificats a l'Ajuntament el 21 de desembre i el 29 de desembre. En el dia de hui, s'ha rebut notificació també d'una sentència del TSJCV que obliga al consistori al pagament d'1.071.191,71 euros a favor dels propietaris que, en 2008 van cedir sòl per a la construcció de l'avinguda de Portugal

Castellón Información

L'Ajuntament ha informat que "el pagament de resolucions i sentències derivades de la gestió urbanística del Partit Populartornen a donar una maçada als comptes municipalsde Vila-real", bloquejant una vegada més els pressupostos previstos per a 2021. L'alcalde, José Benlloch,ha informat aquest matí de la notificació en els últims dies a l'Ajuntament de 12 expedients del Jurat d'Expropiació i una sentència del TSJCV que sumen més de 12,5 milions d'eurosi condicionen novament l'aprovació dels comptes del pròxim exercici.

“A Vila-real, com hem explicat moltes vegades en els últims mesos, vivim tres crisis simultànies, perquè la crisi de la covid-19 s'ha afegit a dues crisis preexistentsque continuen llastrant els comptes locals: la crisi del deute del PP, que, després d'un préstec de 20 milions en 2010, ens ha situat com la segona ciutat de la Comunitat Valenciana amb més deute per habitant; i la crisi de l'urbanisme del PP que, lluny d'estar superada, continua posant en greu risc l'economia municipal. Aquests expedients són una nova mostra”, denuncia Benlloch.

En concret, es tracta de12 expedients del Jurat d'Expropiació -tant corresponents a recursos municipals contra anteriors resolucionscom nous expedients- que valoren els drets dels propietaris en 11.503.088 euros. Aquestes resolucions van ser notificades a l'Ajuntament en dates 21 de desembre (11 expedients) i 29 de desembre (1 expedient). En el dia de hui, s'ha rebut notificació també d'una sentència delTSJCV que obliga al consistori al pagament d'1.071.191,71 euros a favor dels propietaris que, en 2008,sota mandat del PP, van cedir sòl per a laconstrucció de l'avinguda de Portugal.

“Són un total de 12.574.279,71 euros que ens bloquegen de nou les previsions de l’any que ve”, lamenta Benlloch, qui recorda que el projecte de pressupostos de 2021 es va passar a la Intervenció municipal per als corresponents informes en data 16 de desembre, dies abans de rebre les primeres notificacions del Jurat d’Expropiació. “Estem treballant amb els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament per a veure quina solució podem donar-li,sempre amb dos criteris clar: la defensa dels interessos de Vila-real i garantir que les necessitats de la ciutadania i la prestació dels serveis bàsics queden cobertes”, argumenta Benlloch, qui, davant la nova situació, ha dictat ja la pròrroga dels pressupostos de 2020, “a l’espera de què puguem trobar una solució a aquesta situació”. “En aquests moments, estem estudiant amb els nostres serveis tècnics i jurídics tota la documentació i la setmana que ve, quan hàgem pogut analitzar-ho tot bé i en la línia de la transparència que sempre ens ha caracteritzat, informarem amb més detall de la situació”, conclou.