Noticias Castellón
sábado, 26 de noviembre del 2022 | Última actualización: 17:59

Vila-real renova el sòl del parc infantil de la Maiorasga, objecte d'actes vandàlics, dins del Pla de Millora Municipal

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

En les últimes setmanes s'han escomés millores de mobiliari al jardí Jaume I i el Josep Calduch i Almela, a més del Termet i des de SPV asseguren que hi ha un repunt del vandalisme i  expliquen “quan són repetitius o hi ha un mal ús del mobiliari urbà des de SPV es transmeten les incidències a la Policia Local perquè intensifique la vigilància”, protocol que també s'està seguint amb els abocaments incontrolats als afores de la ciutat

Castellón Información/S.N.

L'àrea deServeis Públics de Vila-real està escometent un Pla de Millora de parcs i jardinsque ha recalat en les últimes setmanes en el Termet i espais de la zona sud de la ciutat, concretament el jardí Jaume I i el Josep Calduch i Almela, situat en els voltants del centre de salut de Carinyena. Com explica el regidor de SPV, Francisco Valverde, a aquest diari, s'està actuant tant en zones de descans com de joc i s'estan fent treballs que incideixen en la millora dels jocs i el mobiliari, bancs, taules etc. que es deterioren per l'ús i el pas del temps i també pels actes vandàlics, que s'han intensificat en les últimes setmanes.

 width=

Actualment l'àrea ha traslladat la seua àrea d'actuació a la zona nord i s'estan escometent millores en un dels grans espais verds de la ciutat, el parc de la Maiorasga. “S'estan substituint els paviments de seguretat per als més xicotets, concretament les llosetes de cautxú de les zones de jocs, perquè els més xicotets no es facen danys si cauen. Ho reformarem, ja que han sigut danyats també a causa dels actes vandàlics d'una minoria”, apunta.

 width=

Repunt dels actes vandàlics

Respecte al tema del vandalisme, Valverde ha explicat que és una constant i que es busca l'equilibri entre la vigilància policial i la substitució de les peces danyades.“No sé que ocorre últimament però estem tenint un excés d'actes vandàlics que ens estan trencant les estadístiques i és que és una realitat que hi ha un repunt, per la qual cosa “quan són repetitius o hi ha un mal ús del mobiliari urbà des de SPV es transmeten les incidències a la Policia Local perquè intensifique la vigilància”, indica.

 width=

Valverde ha detallat que és el mateix protocol que se segueix quan ocorren fets similars en altres àmbits com els abocaments incontrolats en camins annexos a la població.“A final de cada mes s'envia un llistat a la Policia dels punts més problemàtics perquè intensifiquen la vigilància. No és de rebut que l'incivisme d'una minoria minoritària fota i que supose una despesa dels diners dels contribuents”, conclou.