Noticias Castellón
viernes, 30 de septiembre del 2022 | Última actualización: 21:57

Vila-real reivindicarà al Govern de Pedro Sánchez la comissaria, el pas subterrani de l'estació i l'Hostal del Rei

Tiempo de Lectura: 5 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Benlloch assegura que s’han presentat fins a sis propostes i que hi ha altres informes favorables, per tant podria tirar-lo endavant la setmana vinent, a pesar del ‘no’ d’Intervenció

Castellón Información

Hui es compleix una setmana del triomf de la moció de censura presentada per Pedro Sánchez que va desbancar a Mariano Rajoy i el seu equip del Govern. El panorama polític ha canviat completament i els Ajuntaments del mateix signe polític que el nou president veuen la nova conjuntura amb esperança, com és el cas de Vila-real. L’alcalde, José Benlloch, ha valorat aquest matí el nou Consell de Ministres del president socialista per a marcar el full de ruta de la interlocució amb el nou Govern central i reafirmar-se en les reivindicacions històriques que la ciutat necessita com la reversió de l'Hostal del Rei, la construcció d'un pas subterrani en l'estació de trens o una nova comissaria per a la Policia Nacional, entre altres,que Benlloch vol posar en l'agenda d'un Executiu amb el qual espera “millor interlocució” que amb l'anterior Govern popular”.

IMG_4438L'alcalde de Vila-real ha assenyalat que “sentència històrica pel que condemnava al PP fins i tot a pagar una indemnització per haver-se lucrat amb una trama de corrupció” ha portat aquest canvi que qualifica d’ “esperançador” i que han derivat “en la conformació d'un Govern tremendament preparat i il·lusionant amb el qual anem a començar a dialogar sobre les inversions necessàries a Vila-real, després d'anys de governs del PP que han passat completament de llarg en la nostra ciutat”, valora l'alcalde. qui recorda que les trames de corrupció del PP han esguitat també Vila-real. “La nostra ciutat no ha sigut una excepció: en el sumari del Gürtel apareix un acte suposadament pagat per la trama celebrat a la nostra ciutat i en aquests moments segueix oberta la investigació del cas Piaf, empresa que ha reconegut finançar il·legalment al PP en el marc de la Gürtel”, recorda.

L’alcalde ha assegurat que es tracta d’un canvi necessari i a la mateixa vegada un repte. “Tant de bo se n’haguera anat Rajoy sense arribar fins a aquest punt. A nosaltres el PP també ens va acusar de ser un Govern il·legítim en 2011 i tres anys després vam assolir la majoria absoluta, mentre que si ells pacten amb altres partits, no és criticable”.

Benlloch ha reconegut que la situació econòmica de l’executiu central és molt difícil, “amb el deute més gran de la història d’Espanya que quasi arriba al 100% del PIB, però no anem a deixar aparcades les nostres demandes, ja que després del Plan E de Zapatero que va deixar quinze milions d’euros a la ciutat i que es van destinar al CEAM, al centre Maria de Lluna, a l’edifici de Serveis Socials, el poliesportiu Sebastián Mora, obres de millora en diversos camins o la reconversió del Casal de Festes en el l’actual Centre de Congressos i Trobades, el govern popular no ha destinat ni un euro".

Respecte de les reivindicacions locals dins de l’agenda d’infraestructures i peticions agrega que: “Sabem que la situació que han heretat és molt complicada, però no podem deixar de posar sobre la taula les necessitats de Vila-real, per a la qual cosa estem segurs que anem a tenir molta millor interlocució que fins ara”. La construcció del pas subterrani de l'estació de trens, que permeta donar solució a “l’empastre” de la passarel·la elevada, una nova comissaria per a la Policia Nacional “digna”, la liberalització de l'AP-7 o una solució a la rotonda d'accés Sud a la ciutat –la “rotonda de la mort”, matisa Benlloch- són algunes de les peticions que l'executiu local elevarà a les noves ministres del Govern de Sánchez. També destaca en l'agenda que vol traslladar a Madrid la reversió de la propietat de l'Hostal del Rei, perquè siga “patrimoni de tots els vila-realencs”. “El Partit Popular no solament no va deixar un euro d'inversió a Vila-real, sinó que, a més, per a l'única cosa que s'ha recordat dels vila-realencs és a l'hora de fer la declaració de la renda i per a vendre al millor postor l'únic monument nacional que hi havia a la ciutat, un immoble històric i emblemàtic dels anys fundacionals de Vila-real”, denuncia. I també l’adequació del Pont del Millars, Bé d'Interés Cultural, i desdoblament de la N-340. “Si s’allibera l’AP7, aquesta via podria convertir-se en una carretera comarcal, així que són vies que el futur d’una depén de l’altra i viceversa”, assegura.

Benlloch ha valorat positivament la conformació d'un nou Govern. “Un canvi necessari per a fer front als grans reptes del futur: la redistribució de la riquesa, la modernització de l'Estat, la lluita per la igualtat o la recuperació del prestigi internacional, la normalització de la situació amb Catalunya o la recuperació de drets socials i laborals”, conclou l’alcalde.

Pressupost

Benlloch ha reconegut que s’han presentat fins a sis propostes, l'última fa uns dies, a Intervenció perquè done el vistiplau. “Esperem que ja siga la definitiva, encara que comptem amb informes favorables d’altres àrees, i en altres ocasions en el passat tant el PP, que tant ens critica, com nosaltres, hem tirat endavant, així que si ho rebutjen altra vegada, potser prendrem aquesta decisió, encara que vull que quede clar que no estic fent apologia del risc”.

L’alcalde ha destacat que es va tancar l’exercici amb el mínim històric de factures pendents i que la gestió prudent, a més dels ingressos extra per la regularització cadastral i la paralització de projectes com el carril bici, la Vilabeca i l’adequació del Gran Casino, han permet acumular un estalvi de prop de 3,5 milions, a més d’haver complit totes les regles d'estabilitat pressupostària en el primer trimestre. Tot això ha portat al fet que l’equip de govern vaja a modificar la pròrroga del pressupost de 2017 per poder saldar amb els funcionaris el deute pendent de les hores extres i la productivitat des d’octubre fins ara (608.000 euros). També s’augmentaran les ajudes a les escoles infantils fins als 50.000 euros. “Afegirem 30.000 euros als 20.000 que havien consignats però que no vam poder executar per ser un tema bloquejat per part de la Generalitat i que s’ha solucionat ara”, ha explicat. I per últim, 300.000 euros per a festes de setembre. “Si afegim aquestes partides als comptes de 2018 la tramitació va a ser més costosa, per això ho hem afegit a la pròrroga, així que el Pressupost baixaria un poc dels 46,4 inicials”, ha manifestat. Per últim, assegura que si tot va bé espera poder aprovar-lo la setmana que ve.