Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 10:37

Vila-real recupera l’Escola Taller i brindarà oportunitats de formació i ocupació a 30 joves inscrits en ‘Garantia Juvenil’

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información/Soumaia Nejjar

La Regidoria d’Economia de Vila-real, encapçalada pel Xavier Ochando, ha realitzat un important anunci pel que respecta la lluita contra l’atur, especialment el juvenil, ja que, la Conselleria d’Economia Sostenible ha publicat la baremació oficial per a accedir al programa ‘T’avalem’ i el projecte presentat per la ciutat ha resultat un dels elegits per a desenvolupar aquest pla d’ocupació, malgrat que encara falta la publicació oficial dels resultats, que es preveu que siga aquesta mateixa setmana. “És una notícia molt important pel que respecta als menors de 30 anys de Vila-real, als quals, junt amb les dones i els majors de 45 anys, la crisi ha afectat d’especial manera. Gràcies als tècnics de l’àrea d’Economia, que han presentat un projecte molt complet, acollirem de nou aquest programa que no es concedia des de la convocatòria 2007-2009. Ens ho hem guanyat”, ha declarat el regidor Xavi Ochando.

La Conselleria d’Economia Sostenible aportarà una quantia de 582.000 euros i la Regidoria 20.000, en total 602.000 euros que serviran per a posar en marxa aquest programa d’ocupació juvenil mixt, ja que, “els joves es formen al mateix temps que treballen perquè rebran el salari mínim interprofessional, és a dir, un poc més de 700 euros”, ha explicat el regidor. Les especialitats que s’ofereixen són Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner) en nivells 1 i 2 i cada modalitat estarà oberta a 10 alumnes-treballadors. Aquestos cursos responen a les necessitats del mercat laboral perquè en el cas de la jardineria, el 5,38% dels llocs de treball que es van crear l’any passat va ser a aquest sector i es disposen 17.550 metres quadrats d’aules exteriors per a posar en pràctica tot el que aprenguen. I el mateix ocorre amb l’hostaleria i la restauració, amb 200.000 nous empleats a causa de la millora de l’economia produïda per la reactivació del turisme i el sector dels serveis. Es tracta d’àrees punteres en la creació de treball”, ha indicat Ochando.

Pel que fa als destinataris, un total de 30 persones menors de 30 anys es beneficiaran del programa, que tindrà una durada de dotze mesos, i que obtindran certificats de professionalitat homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació. Als joves s’han sumat cinc docents, un administratiu i un director del programa, la contractació dels quals també s’inclou en la subvenció.“El Servef s’encarregarà del procés de selecció i els requisits principals que s’han establit són no superar els 30 anys, estar inscrits en el Servef i sobretot en el programa de Garantia Juvenil. És per això que hem fet l’anunci tan prompte com ens hem assabentat, per a donar temps als joves vila-realencs d’inscriure’s en el cas que no ho estén”, ha aclarit el regidor d’Economia. A més, no és necessari estar en possessió del títol de l’ESO per a accedir al programa, del qual ha expressat Ochando, que “espere que siga molt profitós i servisca per a rescatar als nostres joves de l’atur i més promoure la formació, tal com fem amb altres iniciatives des de l’Ajuntament de Vila-real. A més, hem de destacar que es contemplen pràctiques en empreses locals quan hagen completat la seua formació”. Encara que falten molts passos abans de l’engegada oficial del curs, es preveu que en un termini d’un any estiga en marxa.

Per últim, Xavier Ochando, ha destacat que ’T’avalem’ permet rescatar a persones en situació de vulnerabilitat i a més té un impacte directe si no és en el termini mitjà, en un més llarg, en l’economia local ja que, a més de formar-se a persones, s’augmenten les seues possibilitats de treballar en empreses locals i l’endemà poden ser emprenedors potencials. “No deixarem de presentar-nos a cap convocatòria que es publique ni de col·laborar amb administracions públiques o entitats privades amb la fi de combatre l’atur i millorar la situació econòmica a Vila-real», ha conclòs el regidor d’Economia.