Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

Vila-real recupera 120.000 kg de vidre en la campanya d’Ecovidrio ‘Fiestas con eco’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

El municipi ha rebut un guardó en vidre que reconeix la implicació de la ciutadania i els seus festers per a aconseguir unes festes més sostenibles

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Vila-real han aconseguit recuperar 120.000 kg de vidre durant el transcurs de la campanya de sensibilització ‘Fiestas con eco’, que es va desenvolupar durant les passades festes patronals.

La iniciativa tenia com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre proposada per Ecovidrio durant els mesos de maig i novembre respecte al mateix període de l’any anterior. Vila-real ha superat el repte en aconseguir incrementar un 7,7% aquesta taxa.

D’aquesta manera, s’alça amb el guardó ‘Fiestas con eco’, que reconeix la implicació en la campanya de la ciutadania i els seus festers per a aconseguir unes festes més sostenibles. En l’acte de lliurament han participat  el regidor de Sostenibilitat, José Ramón Ventura Chalmeta, Manuel Sala, representant d’Ecovidrio, Maties Palomares, membre de la Junta de Festes, i Ruth Manrique i Afra Rubio, de la Comissió de Penyes.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals van visitar el municipi i van recórrer les principals zones on té lloc l’activitat festera per a informar els festers del repte plantejat. Així mateix, animaven a la ciutadania a reciclar vidre i a participar en jocs i reptes a canvi d’una exclusiva motxilla amb el disseny de la imatge de la campanya.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerización i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema de Ecovidrio ha permés que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.

Advertisement
Advertisement