miércoles, 19 de enero, 2022  |  
Vila-real acollirà un projecte d’inserció i inclusió social per a persones sense llar gestionat per Càritas Vila-real acollirà un projecte d’inserció i inclusió social per a persones sense llar gestionat per Càritas

- 6 junio, 2020 -

Aquestes noves instal·lacions inclouran la construcció d'una capella i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes Vila-real acollirà un projecte d’inserció i inclusió social per a persones sense llar gestionat per Càritas

 

Aquestes noves instal·lacions inclouran la construcció d’una capella i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes

Castellón Información

El Bisbat de Sogorb-Castelló alçarà a Vila-real un gran projecte d’inserció i inclusió social per a persones sense llar amb el qual s’ampliarà l’atenció que Càritas Diocesana presta en el municipi des de fa prop de 28 anys per a l’acompanyament i integració, a través del programa El Pati. Aquestes noves instal·lacions, que inclouran també la construcció d’una capella i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes, són fruit de més de dos anys de treball després que en 2017 haguera de derrocar-se l’edifici de l’alberg i centre de promoció social El Pati per problemes estructurals.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, en el marc del Pla per a l’impuls i priorització de projectes pendents, s’ha reunit per a conéixer els detalls del projecte amb el director de Càritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés; l’ecònom diocesà, Tico Gómez: el vicari general de la Diòcesi, Javier Aparici: i l’arquitecte diocesà, Ángel Albert. Amb un pressupost de prop de dos milions d’euros, es tracta d’un dels projectes més importants dels últims anys per al Bisbat de Sogorb-Castelló i consistirà en la construcció d’un edifici de 1.700 metres quadrats construïts en el solar de l’antiga església dels Sants Evangelistes, al carrer Sant Marc. L’immoble albergarà tres serveis: el centre d’inclusió i acompanyament per a persones sense llar de Càritas Diocesana; una capella amb capacitat per a un centenar de persones i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes.

Tal com ha destacat el director de Càritas Diocesana, un dels principals aspectes del projecte és que permetrà ampliar la capacitat de l’alberg per a persones sense llar, que passarà de les 9 habitacions de l’anterior edifici, en les quals es podia allotjar a 13 persones, a un total de 18 habitacions dobles, amb el que es triplica la capacitat fins a les 36 persones. L’antic centre El Pati, impulsat en els anys 90 pel bisbe Josep María Cases arran de la creació de la Fundació Tots Units, va haver de demolir-se en 2017 per problemes estructurals. Durant aquest temps, Càritas Diocesana ha continuat prestant el servei en dos pisos de Càritas Interparroquial de Vila-real, amb capacitat per a 9 persones, que han pogut rebre acompanyament “en el procés d’eixir del carrer i integrar-se en la vida ordinària, descobrint les seues pròpies capacitats i possibilitats”, ha explicat Aragonés.

Amb tot, des del Bisbat i Càritas Diocesana, conscients de les necessitats actuals, assenyalen la “urgència” de disposar d’un nou centre de promoció social més ampli i que permeta “una atenció integral per a la inserció d’aquestes persones”.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït que “l’Església, una vegada més, demostra la seua sensibilitat i preocupació amb aquells que més pateixen”. Benlloch ha recordat que “des del moment en què vam saber de la necessitat d’aquest projecte ens vam comprometre a col·laborar econòmicament” donada la importància per a la nostra ciutat. En aquest sentit, ha anunciat que “al principi l’aportació acordada eren 200.000 euros, però atésque finalment el projecte és més ampli i contempla més serveis, l’Ajuntament es compromet a aportar 300.000 euros, ja que a més serà una infraestructura fonamental per a ajudar-nos en la gestió de l’actual crisi i treballar perquè totes les persones tinguen oportunitats”. Així mateix, l’alcalde ha assegurat que la tramitació de les corresponents llicències i permisos municipals per a l’obra tindrà “la màxima urgència i prioritat”.

El vicari general de la Diòcesi, Javier Aparici, ha subratllat que “l’Església està sempre a la disposició de les persones que més el necessiten i especialment en un moment com l’actual”. Aparici també ha insistit que es tracta del projecte més important dels últims anys per al Bisbat i ha recordat que també dotarà a la parròquia dels Sants Evangelistes amb espai per a les seues activitats com la catequesi, el grup de joves o la Confraria del nostre Pare Jesús Nazareno i María Santísima de la Caritat i l’Agrupació Musical Verge de Gràcia.

Whatsapp Telegram