Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 02:46

Vila-real emet una crida per tal d’informar els veïns que les reunions a les penyes estan prohibides

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori intenta amb aquesta regulació temporal evitar la propagació del coronavirus a la ciutat en reunions de més de 10 persones

Rafa Mezquita//Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real ha emès un bàndol municipal per a avisar als veïns que quedar terminantment prohibides les penyes amb la finalitat d’evitar reunions de més de 10 persones en aquests locals i així frenar els contagis propiciats pel coronavirus.

Segons recull l’escrit regualado en l‘Ordenança municipal de Convivència Ciutadana es tracta d’una mesura “temporal”, per la qual cosa la seva vigència cessarà quan decaiguin les mesures preventives per a fer front a la crisi sanitària per Covid-19″.

Encara que el text entra avui en vigor, es tracta d’un anunci que el consistori ja va anunciar fa uns dies.

Cal recalcar que Vila-real va suspendre les seves festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia que s’havien d’haver celebrat del 4 al 13 de setembre.

Comissió de Convivència

“La Comissió de convivència amb les penyes ha fet, des de la seua creació a principis de 2019, xicotets però importants avanços en la regulació de l’encaix entre les penyes, autèntic motor de les festes, i els veïns, en temes de sorolls, neteja o retirada de residus, entre molts altres”, recorda la seua presidenta i coordinadora d’Alcaldia, Silvia Gómez.

“No obstant això”, puntualitza, “la crisi sanitària per la COVID-19 ens ha obligat a suspendre temporalment les autoritzacions municipals de les penyes, per a evitar situacions de risc que pogueren convertir aquests casals en focus de contagi i en compliment de les noves normatives dictades per les autoritats sanitàries”. Aquesta suspensió, que es perllongarà mentre dure la crisi sanitària, porta ara a plantejar un ‘estand by’ també de la pròpia Comissió informativa, fins que la recuperació de l’activitat que la va motivar puga tornar a la normalitat, una vegada superada la pandèmia.

Amb aquest objectiu, Gómez ha convocat una reunió aquest dijous que, amb caràcter telemàtic, puga abordar aquestes dues qüestions, així com donar compte dels últims avanços realitzats en la regulació de la normativa de convivència amb les penyes. En aquesta línia, la coordinadora d’Alcaldia recorda que, abans del confinament i l’estat d’alarma per la pandèmia, la Comissió, formada per representants dels grups polítics, es va reunir amb representants de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i les associacions veïnals, per a recaptar les seues aportacions de cara a l’elaboració d’un informe amb les mesures a adoptar per a millorar la convivència entre penyes i veïns, després de radiografiar la situació dels casals, densitat per zones i evolució de les queixes.

“En aquests moments, amb les penyes desactivades per responsabilitat i prudència davant la situació sanitària, no té sentit mantindre l’activitat de la Comissió. Encara que, per descomptat, la reprendrem només es restablisca la normalitat i puguem recuperar les reunions en penyes i casals que van motivar la seua creació”, incideix. El decret de suspensió de les autoritzacions a les penyes -que pren com a base la Resolució de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront de la COVID-19-, es va publicar dissabte passat en el Butlletí Oficial de la Província, per la qual cosa està ja plenament vigent.