jueves, 15 de abril, 2021  |  
L’Ajuntament de Vila-real ha pagat ja 12,5 milions del famós préstec de vint milions demanat en 2008 L’Ajuntament de Vila-real ha pagat ja 12,5 milions del famós préstec de vint milions demanat en 2008

- 26 febrero, 2021 -

L'alcalde lamenta que mentre localitats veïnes anuncien grans projectes, "som la ciutat més endeutada de Castelló i la segona de la Comunitat” L’Ajuntament de Vila-real ha pagat ja 12,5 milions del famós préstec de vint milions demanat en 2008

Benlloch: “Mentre localitats veïnes anuncien grans projectes, nosaltres som la ciutat més endeutada de la província i la segona de la Comunitat”

Castellón Información/S.N.

Vila-real ja ha pagat 12,5 milions d’euros del famós préstec que va sol·licitar l’anterior govern en la seua última legislatura, amb un carència de dos anys i unes condicions que reiteradament s’ha qüestionat des de l’actual govern. D’aquesta manera, falten per pagar 7,5, que sumarien deu en total si se sumen els interessos (460.000 euros a l’any).

Cal recordar que el préstec va ser aprovat en 2008 amb la intenció de destinar-ho a obres com la nova seu de la Policia Local o la BUC i ja en aquells moments l’oposició va criticar la decisió perquè anava a hipotecar el futur de la ciutat.

L’alcalde, José Benlloch, lamenta que Vila-real  és la ciutat de més de 50.000 habitants més xicoteta de la Comunitat i la segona més endeutada,només superada per Gandia. El primer edil ha explicat que el crèdit acabarà de pagar-se en 2026 i ha recordat les maçades que ha suposat l’urbanisme de Governs anteriors, sobretot entre 2017 i 2018, amb el pagament del conveni del Convent de les Dominiques per 4,3 milions.“Les nostres inversions són per pagar l’urbanisme de governs anteriors i mentre localitats veïnes anuncien grans projectes,som la ciutat més endeutada de la província”. L’alcalde espera que el préstec que està previst demanar per a assumir les darreres sentències no faça pujar l’endeutament més enllà del 61% aproximadament, ja que actualmente està entre el 58 i el 59%. Així mateix, ha informat de la contractació d’un advocat especialitzat expropiacions forçoses per a reforçar la ofensiva municipal davmt les sentències urbanístiques. “Hem demostrat que si recurrim guanyem molt, així que és la millor manera de defensar els interessos de Vila-real” apunta. El jurista ha sigut l’encarregat de presentar els dotze recursos de lesdarreres sentències rebudes.

 

Whatsapp Telegram