Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 14:08

Vila-real presenta el projecte de reforma de l’antic edifici dels jutjats amb una ajuda europea de més de 900.000 euros

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Amb aquest projecte s’habilitaran dues sales polifuncionals homologades per a activitats de formació, espais per a diferents col·lectius i, fins i tot, espai per a algunes regidories previstes per l’equip de Govern

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat aquest matí el projecte de reforma de l’antic edifici dels jutjats, situat al costat del Mercat Central. El projecte eixirà endavant gràcies a la subvenció europea de 920.994,40 euros que cobreix el 80% del diner necessari per a desenvolupar el projecte. L’Ajuntament de Vila-real es farà càrrec de la quantia restant, uns 230.000 euros.

Amb aquest projecte s’habilitaran dues sales polifuncionals homologades per a activitats de formació, espais per a diferents col·lectius i, fins i tot, espai per a algunes regidories previstes per l’equip de Govern. Respecte a la subvenció europea, l’alcalde ha explicat que la primera vegada que es va presentar aquest projecte a les subvencions va ser denegat però, ara, tres anys després en el segon intent Europa ha concedit l’ajuda màxima per a l’execució del projecte. A més, ha destacat que “és la primera vegada que l’Ajuntament de Vila-real rep una ajuda com aquesta, amb aquesta gran quantia, des d’Europa”. 

José Benlloch també ha declarat que “des de l’Ajuntament no volem perdre cap oportunitat dels projectes europeus” però també ha matisat que “només ens presentarem a les subvencions que puguem afrontar, tenint en compte la dura situació econòmica per la que passa l’Ajuntament”. D’altra banda, respecte a la presentació d’un projecte com aquest a menys de dos mesos de les eleccions, Benlloch ha explicat que “des d’aquest equip de Govern es va a seguir treballant en la mateixa línia i amb els mateixos objectius”.

Per altre costat, la presentació del projecte ha servit per a presentar públicament a Darío Nieto, una persona que forma part del gabinet d’Alcaldia com a director d’Agenda Urbana i Oficia de Fons Europeus i que ja ha estat treballant en aquest projecte. “És un gran repte per al que estem perfectament preparats”, afirmava Darío.