miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Vila-real aprova al Ple extraordinari un augment del pressupost de 4.146.065 euros amb la negativa de Vox Vila-real aprova al Ple extraordinari un augment del pressupost de 4.146.065 euros amb la negativa de Vox

- 13 mayo, 2022 -

La proposta ha comptat amb el suport de Podemos i PSOE i l'abstenció de Ciutadans, Partit Popular i Compromís  Vila-real aprova al Ple extraordinari un augment del pressupost de 4.146.065 euros amb la negativa de Vox

La proposta ha comptat amb el suport de Podemos i PSOE i l’abstenció de Ciutadans, Partit Popular i Compromís 

Laura Torlà/ Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui en la sessió plenària extraordinària un augment pressupostari que supera els 4,2 milions d’euros i correspon a un expedient de suplements de crèdit per import de 4.146.065 euros i un expedient de crèdits extraordinaris per valor de 112.921 euros. A causa de la inflació i la pujada de preus, tant en la llum com en el gas, l’ajuntament s’ha vist obligat a reajustar el pressupost ja aprovat.

El regidor d’Hisenda, Jesús Madrigal, ha explicat que el pressupost s’ha d’anar adaptant amb el pas del temps i les circumstàncies. La proposta de l’alcaldia s’ha aprovat amb el suport de Podemos i PSOE, però amb l’abstenció dels grups polítics de Ciutadans, Compromís i Partit Popular i la negativa de Vox.

Irene Herrero, en representació del grup polític Vox, ha atribuït la negativa del partit a “mala gestió econòmica de l’equip de govern”. La representant ha recordat que l’ajuntament té un deute del 65% i “no es realitza cap mena d’acció, fins i tot augmenta la despesa, deixant una herència caòtica per al següent equip de govern”.

L’alcalde, José Benlloch, ha respost a la reprimenda de Vox dient que “la ignorància és un atreviment brutal” i que el seu partit polític és “especialista nacional, autonòmic i local a dir mentides”. Benlloch subratlla que una de les regidories a les quals més pressupost destina l’Ajuntament és “els empastres del PP”, que “ens costarà 20 anys arreglar el que van fer els seus socis en 16 anys”.

Nous expedients Bonificació IBI

En el Ple també s’ ha aprovat per unanimitat 76 nous expedients per a la bonificació del 95% de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) als locals amb negocis instal·lats dins del paquet de mesures d’alleujament fiscal acordades en el marc de la Mesa del pacte local pel renaixement de Vila-real. Amb aquests expedients, la suma total de bonificacions aprovades pel consistori ascendeix a 363, amb un impacte econòmic de 384.192 euros en benefici de petites empreses i autònoms, tal com ha destacat el president de la Comissió d’Hisenda i coordinador de la Mesa del pacte local pel renaixement, Xus Madrigal.

L’edil ha agraït el consens dels grups municipals en l’impuls a aquesta mesura que “per segon any implementem per a ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, als sectors que més han notat les conseqüències de la pandèmia”. La llista de sectors que han accedit a aquesta bonificació és àmplia: restauració, hostaleria, serveis personals, oci, serveis esportius, serveis educatius, comerç minorista, hostalatge i transport. Madrigal també ha agraït la col·laboració i suport de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) i l’Associació d’Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi).

Premis 20 de febrer

El Ple ha aprovat per unanimitat la concessió dels ‘Premis 20 de Febrer extraordinaris’ en reconeixement a l’esforç per a fer front a la covid-19, que s’entregaran a les associacions, entitats i col·lectius que han lluitat contra la pandèmia. El lliurament d’aquests premis, que compten amb el consens de tots els grups municipals, es durà a terme durant les festes patronals, en un acte oficial que tindrà lloc el 22 de maig en la plaça de Sant Pasqual.

La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, ha explicat que es tracta de “una distinció que vol ser un clar homenatge a tots aquells que han protagonitzat la lluita contra la pandèmia durant aquests dos anys en què hem viscut una greu crisi sanitària que ens ha demostrat la vulnerabilitat i, en el mateix temps, la grandesa de l’ésser humà, en l’exemple de col·lectius de persones que han anteposat la salut dels altres a la seua pròpia i han ajudat en primera línia contra la pandèmia”.

La llista d’associacions, entitats i col·lectius de persones que rebran la distinció “és àmplia perquè reflecteix l’esforç humà, el treball en equip, la cooperació i la solidaritat viscuda en una situació única i sense precedents que ha marcat les nostres vides durant els dos últims anys”. Així, es distingirà amb el Premi 20 de Febrer extraordinari a: els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat; Exèrcit; Policia Local i Protecció Civil; a les regidories i departaments municipals de Serveis Socials, Oficina d’Atenció i Tràmits, Ordenances i netejadores, Cementeri Municipal i Serveis Públics; empreses de serveis funeraris; registre municipal de voluntariat covid-19; Departament de Salut de la Plana; xarxa solidària de confecció de màscares higièniques i reutilitzables; col·lectiu xiques positives; grup de makers; agrupació d’agricultors; entitats socials; projecte #CuentaConmigo del Villarreal CF; residències de persones majors; Ucovi; Ashiovi; centres educatius i escoles infantils de Vila-real; comerciants del mercat ambulant; comerciants del Mercat Central; col·lectiu de netejadores i netejadors; col·lectiu de periodistes i mitjans de comunicació; Fundació Caixa Rural Vila-real; Mesa del pacte local pel renaixement de Vila-real; xiquets i xiquetes de Vila-real i representants del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real; col·lectiu de persones majors; i ciutadania de Vila-real.

L’acte de lliurament se celebrarà el 22 de maig a les 12.00 hores en la plaça de Sant Pasqual. Noelia Samblás ha avançat a més que l’escultor local Manuel Martí Moreno ultima l’escultura en homenatge a les víctimes de la pandèmia, que se situarà a l’entorn del Cementeri Municipal.

 

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario