sábado, 21 de mayo, 2022  |  
Vila-real estalvia fins a 45.000 euros en la factura elèctrica de 11 col·legis gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques Vila-real estalvia fins a 45.000 euros en la factura elèctrica de 11 col·legis gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

- 23 diciembre, 2021 -

El projecte pilot també servirà per a fomentar els valors ambientals i crear consciència ecològica entre l'alumnat Vila-real estalvia fins a 45.000 euros en la factura elèctrica de 11 col·legis gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

El projecte pilot també servirà per a fomentar els valors ambientals i crear consciència ecològica entre l’alumnat

Castellón Información

El projecte d‘instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en centres escolars, adjudicat ja a expenses de la remissió de la documentació de l’Ivace per al seu finançament, suposarà un estalvi d’entre 35.000 i 45.000 euros en la factura elèctrica dels col·legis. L’Ajuntament de Vila-real ha adjudicat ja els 11 lots en què es divideix el projecte -un per cada centre docent públic en el qual s’instal·laran les plaques-, amb una baixa de més de 50.000 euros respecte al preu de licitació i millores importants com el monitoratge de les dades més rellevants, així com la seua interpretació mitjançant gràfics i imatges de fàcil compressió per als alumnes sobre consums, producció, estalvis de costos i energia, entre altres.

“Amb un consum aproximat de 675 MWh a l’any en els 11 col·legis que participen en aquest projecte pilot, i tenint en compte els preus actuals del mercat, la previsió que es baralla és la d’obtindre un estalvi superior al 60% de la factura elèctrica de les escoles. Encara que el més important no és aquest estalvi econòmic, sinó l‘impuls de valors ambientals que suposarà que els xiquets i les xiquetes de Vila-real puguen accedir a informació real dels consums i eficiència energètica que genera el propi centre, amb els panells instal·lats a les seues cobertes. D’aquesta manera, contribuïm a crear consciència ecològica implicant el propi alumnat en la generació i gestió de l’energia”, valora el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal. L’edil recorda, a més, que el projecte compta amb finançament de l’Ivace, a través d’un préstec bonificat, per la qual cosa, gràcies a la subvenció autonòmica i a l’estalvi que generaran els panells, el cost de les 11 instal·lacions fotovoltaiques estarà completament amortitzat en tres anys.

Els 11 lots de la licitació s’han adjudicat suspensivament -a falta de la documentació de l’Ivace- a tres empreses, per un cost global de 241.382 euros enfront dels 298.689 del pressupost inicial. “Una vegada se’ns remeta el préstec bonificat de l’Ivace, podrem començar amb la formalització dels contractes i la instal·lació de les plaques, encara que ja hem avançat moltes tasques preliminars en contacte amb les empreses adjudicatàries i les coordinacions de les obres”, detalla Madrigal. Els centres en els quals s’instal·laran les plaques solars són: CEIP Concepció Arenal (aularis d’infantil i primària), centre d’educació infantil El Solet, centre d’educació especial La Panderola, CEIP Angelina Abad, CEIP Botànic Calduch, CEIP Cervantes, CEIP Pintor Gimeno Barón, CEIP José Soriano, CEIP Pasqual Nácher i CEIP Pius XII.

“En definitiva, un projecte d’impuls de l’autoproveïment energètic i els combustibles no fòssils amb un important impacte pedagògic que, a més, suposarà un estalvi notable per a les arques municipals. Un pas més en la nova Vila-real del segle XXI més ecològica, sostenible i ecoconscient”, conclou.

Whatsapp Telegram