martes, 17 de mayo, 2022  |  
Vila-real instal·la plaques fotovoltaiques en onze col·legis per construir una ciutat més verda Vila-real instal·la plaques fotovoltaiques en onze col·legis per construir una ciutat més verda

- 20 octubre, 2021 -

Una subvenció de l'Ivace permetrà estalviar energia i fomentar la consciència ecològica entre els escolars Vila-real instal·la plaques fotovoltaiques en onze col·legis per construir una ciutat més verda

Una subvenció de l’Ivace permetrà estalviar energia i fomentar la consciència ecològica entre els escolars

A.K.Herrando/Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real anuncia l’inici de la millora dels col·legis de la ciutat amb l’adquisició i implantació d’unes plaques fotovoltaiques en onze centres educatius com són CEIP Concepción Arenal (aularis d’infantil i primària), centre d’educació infantil El Solet, centre d’educació especial La Panderola, CEIP Angelina Abad, CEIP Botànic Calduch, CEIP Cervantes, CEIP Pintor Gimeno Barón, CEIP José Soriano, CEIP Pascual Nácher i CEIP Pius XII.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha explicat com aquesta instal·lació permetrà un quantiós estalvi per l’Ajuntament. Així, gràcies a una subvenció del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), el consistori tan sols haurà d’aportar 22.000 € mentre que el Govern del Botànic proporcionarà 290.000 €, el que demostra “la contínua col·laboració que hi ha entre les administracions”. D’aquesta manera, encara que “son temps difícils, onze col·legis construiran una Vila-real més verda” que ajudarà que els escolars comencen a tindre “consciència ecològica” assegura Madrigal.

Per altra banda, el regidor de Medi Ambient , José Ramón Ventura Chalmeta, que aquesta era una “inversió que no podíem perdre” per tal d’aconseguir la Vila-real del s. XXI, ja que “és important aprofitar el consum local”. A més, la iniciativa té la visió d’”arribar a dependre molt poc de les multinacionals que generen preus ficticis“. Aquest projecte s’emmarca dins d’un pla més gran en el que la ciutat aconseguirà ser més sostenible i en el que ja hi ha altres iniciatives com és el bus groguet que redueix el CO₂ en el municipi o la remodelació en els edificis municipals on s’ha millorat l’aïllament per baixar el consum energètic de l’Ajuntament.

La reforma en els col·legis tindrà una duració de sis mesos on no s’interferirà en les classes i correcte funcionament dels centres i on els escolars tindran l’oportunitat d’aprendre i monotonitzar el seu consum energètic per saber si estan estalviant o gastant més energia. I així, tal volta despertar “una inquietud científica en els més menuts” comenta Chalmeta.

Whatsapp Telegram