Noticias Castellón
miércoles, 29 de noviembre de 2023 | Última actualización: 22:17

Vila-real planteja la creació d’una Oficina municipal per a ajudar els llauradors amb els permisos de cremes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Comptarà amb personal propi i permetria ajudar els agricultors a emplenar els tràmits, així com agilitar les resolucions de la Conselleria

L’Ajuntament de Vila-real vol facilitar als llauradors de la localitat la tramitació dels permisos per a les cremes agrícoles, davant les dificultats que s’estan produint en la gestió de les autoritzacions excepcionals que contempla la nova regulació autonòmica. Amb aquest objectiu, l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ja s’ha posat en contacte amb la Direcció General d’Agricultura per a plantejar la creació d’una Oficina municipal que tramite directament aquests permisos especials. L’oficina comptarà amb personal propi i permetria ajudar els agricultors a emplenar els tràmits, així com agilitar les resolucions de la Conselleria.

“L’agricultura és part fonamental del que som i del que volem ser. Per això, els nostres agricultors han de saber que tenen a l’Ajuntament al seu costat per a tot el que estiga a la nostra mà, per a ajudar-los a fer front a les dificultats com vam fer amb la creació de l’Oficina d’ajuda contra la plaga del Cotonet, o facilitar-los el seu dia a dia, fent-los més fàcils els tràmits”, assenyala Benlloch. En aquesta línia, l’alcalde posa els recursos municipals a la disposició de la Conselleria d’Agricultura per a crear aquesta Oficina municipal per a la tramitació de les autoritzacions excepcionals i individualitzades per a la crema de residus agrícoles i forestals. “Som conscients que el nou procediment per a la sol·licitud d’aquests permisos està causant algunes distorsions, generant problemes als nostres llauradors, que moltes vegades troben dificultats a l’hora d’emplenar tràmits telemàtics, a més de la pròpia Conselleria, que ha de donar resposta a un ingent volum de sol·licituds que pot provocar retard o col·lapse en la concessió dels permisos. Per això, una vegada més, fem un pas endavant per a fer costat a la nostra agricultura, a la qual tant devem i per la qual volem continuar apostant com a motor de futur”, argumenta. “De l’agricultura naix la Vila-real industrial, la Vila-real de serveis i la Vila-real innovadora que som. De l’agricultura partirà també aquesta nova Vila-real del segle XXI en la qual estem, tots junts, treballant”, agrega.

En la mateixa línia, el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, detalla que la nova Oficina municipal comptarà amb personal propi, que s’encarregaria de gestionar les sol·licituds telemàtiques dels llauradors i agilitar també les notificacions de la resolució de les sol·licituds. “Del que es tracta és de fer la vida més fàcil als nostres llauradors, que bastants dificultats passen ja cada dia amb la situació que travessa el sector, i permetre’ls que puguen continuar cremant les seues restes agrícoles i complir amb les exigències normatives i ambientals de hui dia. En tot allò que estiga al nostre abast, el sector agrícola pot comptar sempre amb l’Ajuntament de Vila-real”, conclou Chalmeta. Per a això, en pròxims dies es reuniran amb personal de la Conselleria d’Agricultura per a “posar els recursos municipals” a la disposició de la creació d’aquesta Oficina municipal per a tramitar els permisos de cremes.