Noticias Castellón
jueves, 25 de abril de 2024 | Última actualización: 11:08

Vila-real planeja ampliar la Càtedra d’Innovació Ceràmica cap als camps de la tecnologia i la innovació

Tiempo de Lectura: 5 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Benlloch anuncia que la ciutat continua sent, des d'octubre de 2019, la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat amb menys atur en la presentació del curs ‘Introducción a la innovació a través de la Economia Circular’ de la mà de la Càtedra, Fundació Caixa Rural, l’ATC i empreses.
La ciutat acollirà del 3 al 25 de maig el primer seminari d’aquest tipus dirigit a químics, enginyers i tecnòlegs

Castellón Información/S.N.

Els esforços i les sinergies creades a Vila-real entre administració, empresa i universitat en els últims anys pel que fa a la innovació, l’economia circular i la tecnologia fructifiquen en una iniciativa formativa. Del 3 al 25 de maig de 16.00 a 19.00 a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural acollirà el curs ‘Introducción a la innovació a través de la Economia Circular’, una acció dirigida a personal tècnic del camp de la química, la enginyeria i la tecnologia. Tindrà una duració de 40 hores i modalitat doble, online, especialment pensada per a traspassar fronteres i arribar a l’altra banda de l’Atlàntic, i presencial, per la qual s’estima una trentena de participants.

El director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica ‘Ciutat de Vila-real’, Juan Carda, ha presentat el curs junt amb José Benlloch, alcalde de Vila-real; Manuel Cubertorer, director general de Caixa Rural Vila-real; i Juanjo Montoro, president d’ATC i ha explicat que el programa ha sigut ideat entre la Càtedra i el Grupo Lamberti. “És una iniciativa que serà impartida per personalitats de capçalera de l’àmbit de l’economia circular, l’I+D i la química amb l’objectiu d’impulsar el coneixement dins d’aquest nou model econòmic que aposta per la sostenibilitat en el procés de producció i la reducció de l’impacte ambiental i dels residus al mínim, a més de l’augment de la vida útil dels productes”, ha indicat.

La formació constarà de quatre mòduls i les jornades comptaran amb ponents i empreses de primer nivell com Vickyfoods, coneguda per ser la responsable de marques d’alimentació com Dulcesol) o una assesora de gran importància com Gran Thornton. El curs tindrà una part pràctica que servirà per a posar en pràctica i assimilar els coneixements adquirits. Carda ha destacat també la participació d’ens com l’Agència Valenciana d’Innovació, Ascer, Aidimme, Reciplana Recuperacions, exemple d’èxit d’empresa sostenible o la Fundació Tots Units, l’UJI i empreses com Vidres o Nunsys. “El món ja no pot acceptar més innovacions que no estiguen completament alineades amb la protecció del medi ambient i així ens l'indiquen les directrius de la Unió Europea i els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per l'Organització de Nacions Unides”, ha apuntat.

Manuel Cubertorer ha manifestat que la formació és una de les línies més importants de la Fundació i que s’articula a través d'Efecte Vila-real. Recolzem l’emprenedoria a través de la formació, com és el cas d’aquest seminari d’economia circular, que són de gran valor, ja que som una empresa de crèdit, i estem encantats de seguir treballant de la mà de l’Ajuntament, posant a la seua disposició el seu centre social amb el compliment de les mesures de seguretat anticovid, ha assegurat.

Per la seua part, Juan José Montoro, d’ATC, ha reivindicat el treball conjunt de totes les associacions i entitats que han fet possible aquesta iniciativa per a la transmissió de coneixement en la nostra terra cap a les generacions més joves i poder així atacar el futur amb la millor preparació. “El curs els aportarà coneixement, experiència i saviesa”, ha apuntat.

Benlloch: “L’economia circular sembla un concepte nou però fa anys que en Vila-real som pioners en ell”

“A Vila-real vam fer un salt qualitatiu en 2011, en convertir-nos en Ciutat de la Ciència i la Innovació, i generar un ecosistema innovador, liderat per l'Ajuntament, que ens va permetre passar de col·laborar amb algunes entitats a conviure i a treballar junts”, ha assegurat l'alcalde. Benlloch ha ressaltat “l’èxit” del treball realitzat i de la importància que suposa comptar amb una càtedra científica amb seu a Vila-real “perquè d'aquesta manera és més fàcil transferir coneixement, crear sinergies i que això es multiplique generant inversions, llocs de treball i oportunitats”. El primer edil ha remarcat a més que “ara que hem creat un teixit innovador és el moment que la càtedra amplie la seua mirada més enllà de la ceràmica perquè tenim potencial en tecnologia i innovació”.

Benlloch ha anunciat que Vila-real continua sent, des d'octubre de 2019, la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur (14,48%), només un punt més que el gener de 2020, “gràcies al fet que tenim una ciutat més viva i diversificada, fruit de l'esforç de la societat civil, la qual cosa demostra que aquest camí que iniciem fa deu anys és positiu i que ho hem sabut recórrer junts”.

L’alcalde ha destacat que Vila-real ha assolit, fruit de tot aquest treball i sinergies creades, una diversificació econòmica que l’han preparada per a fer front a reptes com la pandèmia. “La crisi de 2008 ens va colpejar molt fort i ens va ensenyar que no podíem apostar-ho tot a un sector. El tancament de tres empreses va deixar a més de 500 persones en l’atur i teníem un 26% d’atur. La Covid-19 no ha fet més que avançar uns canvis que estaven de camí i afortunadament tenim una taxa de desocupació un punt més baixa que abans de la pandèmia (ha passat de 13,48% a 14,45%). Anime a tot el món a participar en aquests jornades, ja que aquest seminari és innovació, és ceràmica, és salut i és formació. No és fàcil organitzar cursos com aquest i que empreses, ponents i entitats de primer nivell vulguen participar”, ha subratllat.

La inscripció es podrà fer en www.efectevr.com.