Noticias Castellón
miércoles, 07 de diciembre del 2022 | Última actualización: 13:44

Vila-real oferix polseres de seguretat amb QR per a persones majors, amb malalties o xiquets

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

És una campanya de l'ajuntament de Vila-real amb la col·laboració de la Fundació de la Caixa Rural

La Fundació de La Caixa Rural de Vila-real continua oferint a la ciutadania les polseres amb codi qr en l'interior en què pots afegir informació sobre la persona que la porta posada. Esta campanya és de l'Ajuntament de Vila-real en col·laboració de la Fundació de la Caixa Rural.

La campanya va començar abans del confinament i segons afirma l'encarregada del departament de comunicació de La Caixa Rural, Nuria Goterri, va tindre molt bona acollida, però lamentablement després de la pandèmia la gent no sap que seguix duent-se a terme.

És important destacar que, les polseres necessiten un responsable o tutor legal per a la persona que la porte, és a dir, es necessita que una segona persona done un correu electrònic i es faça càrrec d'eixa polsera. Ja que, podrà activar-la o modificar els datos en tot moment. 

Simplement cal acostar-se a la Fundació de La Caixa Rural de Vila-real i en la mateixa recepció es poden activar. No es necessaria la cita prèvia, però ha de ser en l'horari d'opertura de l'oficina que és de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h.

És totalment gratuïta, però no té cap tipus de GPS. És a dir, el punt a favor que presenta esta polsera segons explica la responsable de comunicació és tant els cossos de seguretat com els sanitaris coneixen de l'existència d'esta polsera, per la qual cosa en el cas que ocórrega algun incident es pot intervindre de manera més ràpida escanejant-la. 

Així, doncs, es pot triar què aparega primer a l'escanejar-la o quina malaltia té eixa persona, quina medicació necessita i on la té, entre altres coses. A més, també servix per a xiquets, és a dir, el menor pot portar la polsera i en cas d'urgència tindre totes les dades dels seus tutors legals a colp d'escàner.