Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 10:11

Vila-real obté una subvenció de 750.000 euros per a contractar a 36 persones en el taller d'ocupació

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

El taller d'ocupació arrancarà a partir del 21 de novembre i repetirà les tres especialitats formatives de l'edició actual: jardineria, agricultura i atenció sociosanitària

L'Ajuntament de Vila-real ha obtingut una nova subvenció de la Generalitat Valenciana a través del servei d'ocupació Labora per valor de 754.000 euros per a desenvolupar un nou taller d'ocupació amb el qual es donarà formació remunerada a 30 persones durant un any; a més, es contractarà altres sis persones que conformaran l'equip directiu i docent. El taller d'ocupació arrancarà a partir del 21 de novembre i repetirà les tres especialitats formatives de l'edició actual: jardineria, agricultura i atenció sociosanitària.

Amb aquest nou programa d'ocupació, l'Ajuntament de Vila-real consolida la seua estratègia de generació d’oportunitats, que ha suposat una inversió de més de 10 milions d'euros en programes d'ocupació entre 2017 i 2021, amb més de 800 persones beneficiàries, segons el balanç que recentment va presentar l'alcalde de la ciutat, José Benlloch.

En aquest 2022, cal sumar a aquestes xifres la renovació del taller d'ocupació, a més d'altres plans per als quals el departament d'Economia ha obtingut subvenció com l'atur agrari, el programa d'ús de la Diputació o una nova edició del programa Empuju per a menors de 30 anys, per a la qual l'Ajuntament ha aconseguit una ajuda de prop de 120.000 euros.

Quant al taller d'ocupació que arrancarà al novembre, la formació proporcionarà als seus 30 alumnes, 10 per especialitat, la qualificació necessària per a obtindre els respectius Certificats de Professionalitat, alhora que faran un treball remunerat amb el Salari Mínim Interprofessional a manera de pràctica dels continguts teòrics apresos, augmentant així les seues possibilitats d'ocupació en aquests sectors.

Els sis llocs de treball per a l'equip tècnic i docent corresponen a director, auxiliar administratiu, tres docents de les especialitats, i un mestre de suport que impartirà competències bàsiques. La convocatòria per a aquestes sis places es troba publicada en el Tauler d'anuncis electrònic del Consistori de Vila-real i totes les persones interessades a cobrir aquests llocs poden presentar la seua sol·licitud en la seu electrònica de l'Ajuntament de Vila-real. D'altra banda les persones interessades a participar en el projecte com a alumnes-treballadors, han d'actualitzar en la seua demanda en l'Oficina d'Ocupació, mostrant l'interés a realitzar aquest projecte indicant l'especialitat de la seua preferència, tràmit que es pot realitzar en línia en la web de Labora, o presencialment en el Espai Labora. En uns dies l'Ajuntament sol·licitarà d'aquesta entitat que preseleccione als possibles candidats, els qui seran cridats a presentar la seua documentació en el Registre de l'Ajuntament.