Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
lunes, 20 de marzo del 2023 | Última actualización: 16:50

Advertisement
Advertisement

El barri del Botànic Calduch comptarà amb un jardí mediterrani adaptat i una alqueria remodelada

Tiempo de Lectura: 57 segundos

Noticias Relacionadas

Les esperades obres d’aquesta zona de Vila-real compten amb un pressupost de 126.000 euros i un termini d’execució de tres mesos

A.K.Herrando/Castellón Información

Arranquen les obres al jardí Botànic Calduch. La remodelació, que s’ha endarrerit un any i mig per la pandèmia, compta amb un pressupost de 126.000 euros, subvencionats pel programa ‘Castelló Avança’ de la Diputació de Castelló. Aquesta restauració s’estableix en tres eixos principals. En primer lloc, es crearà una nova zona d’aparcaments, al·licient a la que ja hi ha i amb la qual es guanyen 45 places. També s’establirà una zona de convivència que permetrà gaudir de les festes del barri i per últim, la remodelació de l’alqueria. Un projecte amb el qual Pasqual Batalla tenia molta il·lusió. Tant és així que va demanar al consistori mantenir aquesta construcció que “recorda els orígens de la ciutat i és testimoni de què hem sigut i ens ha fet com són” destaca l’alcalde de Vila-real, José Benlloch. L’alqueria, que serà sostenible, també serà la seu de l’Associació de Veïns del barri Botànic Calduch.

 width=

Per altra banda, el regidor d’Urbanisme, Emilio M.Olbiol, ha explicat que el jardí modern tindrà un estil ‘mediterrani’ pel que tindrà espècies de la terra, un tractament adequat de recursos i eficiència energètica amb la instal·lació d’una xarxa d’enllumenat amb punts de llum ‘led’ i serveis d’aigua potable. Amb un termini d’execució de tres mesos, l’obra, que ja s’ha iniciat, mostra “una altra manera de gestionar” i un “urbanisme micro, responsable, humil i segur en el que fem camí sense deixar bombes als que vinguen” assegura Olbiol.

El primer edil també ha volgut recordar que el jardí Botànic Calduch és un “dels molts empastres del PP, en el qual van expropiar una part que segueix en els tribunals i en el que el propietari ens demanava cinc milions, ho vam recórrer i farem tot el possible per pagar el mínim possible”. L’altra zona, amb més sort, ha comptat amb un acord entre set propietaris i l’alcalde, pel qual havia de pagar 955.000 euros en quatre anys.

 

Obertura carrer Botànic

Olbiol ha avançat que des de l’Ajuntament ja estan treballant, encara que “amb un tràmit burocràtic complicat”, l’obertura del carrer Botànic Calduch perquè connecte amb l’Avinguda Grècia, per tal de continuar millorant el barri.

Licitacions

Benlloch també ha volgut afegir que l’increment energètic i de l’IPC provoca que moltes empreses tinguen problemes per tal de demanar licitacions. De fet, en aquesta obra tan sols es van presentar dues empreses (Becsa ha sigut finalment l’adjudicatària) i en la remodelació d’Herarbo tan sols va haver-hi una i no s’hauria fet “si no haguérem demanat favors”. A aquest problema s’afegeix que no hi ha “mà d’obra qualificada”, per la qual cosa aposta per crear com més prompte millor l’institut de l’FP integrada. També assegura que “haurem de decidir si prescindim dels projectes que no siguen absolutament imprescindibles”.

Advertisement
Advertisement