sábado, 19 de junio, 2021  |  
L’alcalde de Vila-real anuncia que l’Ajuntament no recorrerà la sentència del cas Piaf davant el Suprem L’alcalde de Vila-real anuncia que l’Ajuntament no recorrerà la sentència del cas Piaf davant el Suprem

- 13 abril, 2021 -

El motiu és que no s’han originat prejuicis per a l’Ajuntament i Benlloch valora que els documents aportats serviran per als set judicis pendents... L’alcalde de Vila-real anuncia que l’Ajuntament no recorrerà la sentència del cas Piaf davant el Suprem

La decisió és perquè finalment no s’ha originat cap prejudici cap a l’Ajuntament i no ha hagut de pagar cap de les factures que ascendien a més de 600.000 euros per obres “irregulars” o inacabades en espais com la comissaria de Policia Local o el recinte del Trinquet. A més valora que tota la documentació i proves aportades servirà per als set judicis que queden en marxa arran d’aquesta trama

Benlloch: “La resolució ens dóna més armes per a continuar defensant els interessos de Vila-real davant els processos pendents per a evitar pagar per les il·legalitats del PP”

Castellón Información/S.N.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, anuncia que finalment no recorreran la sentència del cas Piaf davant el Tribunal Suprem que condemnava a l’exalcalde, Juanjo Rubert, l’exregidor de Serveis Públics, Ramón Tomás i un conseller de l’empresa per prevaricació, ja que finalment no s’ha originat cap prejudici cap a l’Ajuntament i no ha hagut de pagar cap de les factures que ascendien a més de 600.000 euros per obres “irregulars” o inacabades en espais com la comissaria de Policia Local o el recinte del Trinquet. A més valora que tota la documentació i proves aportades serviran per als set judicis que queden en marxa arran d’aquesta trama. Per altra banda, ha assegurat que quan la sentència siga ferma, l’Ajuntament prendrà vies de responsabilitat civil contra els tres condemnats perquè l’Ajuntament es redimisca dels danys que van suposar la gestió anterior.

Cal recordar que la fallada, dictada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló, condemna a vuit anys i sis mesos d’inhabilitació especial per a càrrec públic a l’exalcalde del Partit Popular, Juan José Rubert, per un delicte continuat de prevaricació administrativa. L’exregidor Ramón Tomás ha sigut condemnat a set anys d’inhabilitació pel mateix delicte i Antonio Pons Dols, conseller de Piaf, empresa condemnada per la trama Gürtel de finançament il·legal del PPCV, complirà altres vuit anys i sis mesos per cooperació necessària. 

Benlloch ha assegurat que l’equip de govern està “content” amb la sentència perquè s’ha aconseguit “no pagar el que no calia pagar”.En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que la resolució judicial satisfà el principal objectiu que es perseguia quan en 2015 es va interposar la querella pel cas Piaf: evitar pagar els endossos il·legals,concretament les 36 factures per valor de 600.000 euros. A més, tal com ha explicat l’alcalde, “en la sentència, els tres magistrats veuen clara l’aliança entre el PP de Vila-real i Piaf” i “la immensa majoria de tot el que vam posar en coneixement de la Justícia ha quedat acreditat com a il·legal, i s’ha castigat els responsables”. Per aquest motiu, l’equip de govern no presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

En el cas de la prevaricació, l’alcalde explica gran part de les irregularitats detectades per la Comissió d’Investigació que l’Ajuntament va dur a terme entre 2013 i 2014 la sentència confirma que són il·legals encara que “perquè una il·legalitat siga considerada delicte ha de ser molt greu i cal demostrar que es realitza a propòsit per a benefici propi o d’un tercer”. No obstant això, en el “judici va quedar demostrat que es va produir aquesta prevaricació en les obres del trinquet municipal, que van costar 521.400 euros, i la reforma de les segona planta de la casa consistorial, valorada en 166.814 euros, totes dues adjudicades a l’empresa Piaf.

Respecte a lamalversació,l’alcalde explica que “no s’ha pogut acreditar perquè no s’han practicat proves que les obres il·legals van costar més del normali perquè gràcies a aquest equip de govern hui dia no s’han pagat els endossos il·legals”. Segons Benlloch, la sentència també confirma l’existència de factures falses, encara que “no s’ha pogut demostrar qui les va falsificar”.

D’aquesta manera, Benlloch assegura que la sentència serà “útil” per a continuar defensant els interessos de l’Ajuntament en els 7 procediments judicials encara pendentsi pels quals es reclama al consistori el pagament de les factures. “Totes les factures que han quedat acreditades com a falses ja es consideren prova pre constituïda”, ha explicat l’edil, qui ha insistit que “per desgràcia, ací no s’acaba tot perquè després de deu anys encara hem de dedicar molts esforços a gestionar i solucionar els abusos, empastresi irregularitats de l’etapa del PP”. De fet, el primer edil ha ressaltat que els magistrats també assenyalen en la sentència judicial que l’Ajuntament ha actuat “amb bona fe i serietat” en el procediment judicial pel que no cap la imposició de costes a l’Ajuntament.

L’alcalde ha remarcat que la sentència “ens dóna més armes per a continuar defensant Vila-real” i ha anunciat que, en el moment en què la sentència siga ferma, s’estudiarà la possibilitat d’interposar una reclamació per responsabilitat patrimonial contra els condemnats“perquè indemnitzen a l’Ajuntament si podem demostrar que les obres del trinquet i la reforma de la segona planta de la casa consistorial van costar més diners del normal”.

Finalment, Benlloch ha acusat el portaveu del PP, Héctor Folgado, de “manipular el contingut de la sentència” i ha lamentat que “segurament Folgado és l’únic que no veu la gravetat de la condemna, ja que per a un polític la condemna per prevaricació continuada és la més greu i si el senyor Rubert i el senyor Tomás estigueren en el càrrec, ara haurien d’anar-se a casa”.

Whatsapp Telegram