Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

Vila-real modifica l'horari de jardineria i neteja viària per a evitar riscos per l'onada de calor

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

Les empreses adjudicatàries implanten mesures preventives per a garantir la salut i seguretat 

L'Ajuntament de Vila-real, d'acord amb les empreses concessionàries de jardineria i neteja viària, ha implantat mesures per a evitar riscos per a la salut i seguretat del personal que treballa a l'aire lliure davant l'onada de calor que ha incrementat de manera considerable les temperatures. Per aquest motiu, des de principis del mes de juliol ja s'han introduït canvis en l'horari dels treballadors i treballadores del servei de jardineria. Així mateix, des de hui mateix també està en vigor la modificació de l'horari del servei de neteja viària, atés que el risc per a la salut a causa de la calor s'estén sobretot al personal que treballa a l'aire lliure i en activitats en les quals es fa un esforç físic important o que precisen l'ús equips de protecció individual.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha agraït la col·laboració de les empreses concessionàries “per a adaptar els horaris dels empleats i empleades que més risc poden tindre a causa de les altes temperatures, sense que això vaja en perjudici del servei que presten”. A més del canvi d'horaris per a evitar les hores en les quals es registren les temperatures més elevades, també han adoptat altres mesures com informar i formar al personal sobre els riscos, efectes i altres accions de prevenció.

Així, en el cas dels treballs a l'aire lliure de jardineria, des de l'1 de juliol i fins al 31 d'agost, s'aplica horari reduït de 7.00 a 14.00 hores. El personal afectat per aquesta reducció d'hores de treball haurà de compensar aquestes hores en futurs pics de treballs de poda en els mesos necessaris.

D'altra banda, en el cas dels treballs de neteja en via pública, des de hui, s'avança l'horari del torn de matí, de manera que el personal començarà a treballar a les 5.00 hores; a més el torn de repàs de la vesprada passa al matí, exceptuant aquells serveis que no es poden canviar com són la neteja de mercats ambulants. Així, de mantera temporal, els horaris ordinaris del servei de neteja viària seran de 5.00 a 12.00 hores i el torn de la vesprada s'elimina excepte neteja de mercats ambulants.