Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 16:36

Advertisement
Advertisement

Vila-real llança una nova oferta de cursos gratuïts per a persones desocupades

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

Esta iniciativa té l’objectiu de millorar les seues habilitats i coneixements i facilitar-los eines per a la cerca d’un lloc de treball

L’Ajuntament de Vila-real, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, llança una nova oferta formativa dirigida en aquesta ocasió a persones en situació de desocupació amb l’objectiu de millorar les seues habilitats i coneixements i facilitar-los eines per a la cerca d’un lloc de treball. La programació de cursos, totalment gratuïts, disponible en aquest moment va dirigida especialment a persones desocupades i es durà a terme a través de la col·laboració establida amb la Diputació Provincial per al desenvolupament de la seua Estratègia d’Ocupació i Emprenedoria.

Així, s’ofereix formació en la utilització de les tecnologies per a la cerca d’ocupació o la millora de les capacitats de les persones. Així les persones interessades poden accedir a tallers d’utilització de la informàtica per a la realització de tràmits bàsics, també sobre el maneig de dispositius mòbils per a trobar ocupació, el disseny atractiu d’un currículum vitae, la realització d’entrevistes de treball, intel·ligència emocional, o la utilització d’eines digitals com els fulls de càlcul o entorns col·laboratius en línia. També s’ofereix un curs de monitor d’activitats extraescolars.

Aquestes activitats de foment de l’ocupació són complementàries a altres com els tallers d’ocupació, actualment en funcionament amb especialitats d’atenció soci-sanitària, jardineria i agricultura, i el projecte ara en fase de selecció per a especialitats d’obra de paleta i electricitat que s’estima puga començar durant el mes vinent d’abril.

A més, en breu, la programació s’ampliarà amb altres cursos i tallers dirigits, per exemple al sector comercial i de serveis. Tal com expliquen des de l’Agència de Desenvolupament Local, això serà possible gràcies a la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló que oferirà a Vila-real diverses accions formatives. En els últims mesos, la Cambra de Comerç, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real, ha realitzat un estudi sobre les necessitats formatives de les empreses locals que ha permés centrar els esforços en aquelles habilitats més demandades o més necessàries en els diferents sectors productius, especialment les activitats urbanes com el comerç o els serveis.

Advertisement
Advertisement